ΟΣΜΕ: Επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές κυβερνητικές παλινωδίες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές κυβερνητικές παλινωδίες

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, δια ζώσης, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου… Σε προηγούμενη φάση της πανδημίας, με 5000 κρούσματα ημερησίως τα σχολεία ήταν κλειστά, σήμερα, με 50.000 θα ανοίξουν!

Με έναν εξίσου αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα προβλέπεται το κλείσιμο του τμήματος μόνο όταν τα κρούσματα φτάσουν το 50% +1. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ακολουθεί μια ύπουλη εκθετική αύξηση: αρχίζει με ένα, δύο κρούσματα, αλλά είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων για να φτάσουν πάνω από εκατό χιλιάδες!   Χιλιάδες γονείς αγωνιούν διότι δεν ξέρουν αν τα παιδιά τους θα επιστρέψουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. 

Η απάντηση ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού στην Ευρώπη, αποσιωπά το γεγονός ότι εκεί τα τμήματα κλείνουν μόλις παρουσιαστούν από ένα έως τρία κρούσματα.

Συγχρόνως η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους γονείς  αφού καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για άδεια ειδικού σκοπού όταν, έστω και με αυτόν τον κανόνα, κάποια τμήματα κλείσουν. Άλλωστε ακόμα και οι ίδιοι αν βρεθούν θετικοί στο κορωνοϊό, θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν και την υποχρεωτική γνωμάτευση γιατρού ώστε να δικαιούνται αναρρωτική άδεια. Πληρώνουν επίσης  και για το μοριακό τεστ, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση των 60 έως 80 νεκρών την ημέρα. Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των μαθητών -τριών και των γονιών τους.

Να αφήσει τις παραπλανητικές δηλώσεις για τέλος της πανδημίας που εξαγγέλλει κάθε τόσο και να στηρίξει το σύστημα υγείας.  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ