Kινητοποίηση για τη ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kινητοποίηση για τη ΛΑΡΚΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έξω από την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας, τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν για μία ακόμη φορά στον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό την απόγνωση στην οποία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν περιέλθει οι 1200 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, ζητώντας την παρέμβασή του.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και με ισχυρούς παράγοντες της κυβέρνησης, δεν έχουν διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και όλες οι θέσεις εργασίας ως έχουν σήμερα, με τη μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων στη νέα εταιρική δομή, με τα πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματά τους. Επισημάνθηκε ακόμη ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το εργοστάσιο είναι ουσιαστικά εγκαταλειμμένο και δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δεσμεύτηκε να οργανώσει συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και των αρμοδίων υπουργών, παρουσία και επιτελικών στελεχών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδρεύουν στο Μαξίμου, ώστε οι 1200 εργαζόμενοι να λάβουν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και τις θέσεις εργασίας τους.