Μίκη, συνεχίζουμε τους αγώνες για όλου του κόσμου το ψωμί…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μίκη, συνεχίζουμε τους αγώνες για όλου του κόσμου το ψωμί…

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ο κορυφαίος υμνωδός των κατατρεγμένων, των φτωχών, αυτών των πολλών που σπρώχτηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας στο μετεμφυλιακό πλιάτσικο των «νικητών», που ρήμαξαν την πατρίδα θησαυρίζοντας.

Ο Μίκης έδωσε φωνή στο παράπονο, τη χαρά, το μοίρασμα και τη συλλογική δράση των πολλών. Ο λαός του Πειραιά τα παιδιά της «Δραπετσώνας», μετά τα καλέσματα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, εργατικών σωματείων, δημοτικών παρατάξεων και αρχών, πολιτικών συλλογικοτήτων, φορέων και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε δυναμικό παρών, συνοδεύοντας στο πλοίο με το οποίο ταξίδεψε μέχρι τη γενέτειρά του, τα Χανιά, τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, με συγκίνηση και τραγούδια είπαν «καλό ταξίδι» στον μεγάλο αγωνιστή, στο συνθέτη που με τη μουσική του και την ποίηση εξέφρασε τους αγώνες, τους καημούς και τους κόπους του λαού μας. Εργατικά σωματεία και συνδικάτα με ανακοινώσεις τους ήδη από την ημέρα του θανάτου τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη, τους αγώνες του και το έργο του.

Μίκη, συνεχίζουμε τους αγώνες για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι! Αθάνατος!