Το Μάιο το εργασιακό νομοσχέδιο – Ο Χατζηδάκης ανατρέπει την εργατική νομοθεσία του 1982

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Μάιο το εργασιακό νομοσχέδιο – Ο Χατζηδάκης ανατρέπει την εργατική νομοθεσία του 1982

ατομικές συμβάσεις, άρα κατάργηση ΣΣΕ – διάλυση συνδικαλιστικού νόμου και πολλά άλλα μας ετοιμάζουν και αυτά τα γράφουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες…

Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα στο πρωτοσέλιδο στο “Βήμα της Κυριακής”:

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ! Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ο Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται η απόλυτη ευελιξία στην τηλεργασία – Με ατομικές συμβάσεις η διευθέτηση του χρόνου εργασίας – Απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα για κλάδους…, αύξηση υπερωριών, μητρώα στα συνδικάτα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις απεργίες.

Η πανδημία, πέραν των άλλων, επέβαλε τη βίαιη εισαγωγή της τηλεργασίας, και αυτή με τη σειρά της έφερε πλήθος αφανών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

Εδώ και έναν χρόνο, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις, τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε χώρους εργασίας, πλήθος εργαζομένων προσφέρει, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε ένα εν πολλοίς νέο και αρρύθμιστο περιβάλλον, υπηρεσίες εκ του μακρόθεν.

Οι εργαζόμενοι τείνουν να γίνουν αιχμάλωτοι του υπολογιστή σχεδόν επί 24ώρου βάσεως, οι εργοδοτικές απαιτήσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, γενικώς η παλαιά σχέση της οκτάωρης ημερήσιας και της πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης τείνει να ανατραπεί, διαμορφώνοντας εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα και νέες ανάγκες.