ΣΥΔΑΠΤΤ: Τη Δευτέρα 8 Μάρτη, δυναμώνουμε τη φωνή μας, ορθώνουμε τις γροθιές μας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Τη Δευτέρα 8 Μάρτη, δυναμώνουμε τη φωνή μας, ορθώνουμε τις γροθιές μας!

Συναδέλφισσες-οι,
Στις 8 του Μάρτη, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Ημέρα μνήμης στους αγώνες των γυναικών. Ημέρα αγώνα, δύναμης, ανεξαρτησίας ενάντια στην πατριαρχία, τις διακρίσεις και την ανισότητα. Πολλοί ισχυρίζονται πως η ισότητα έχει πλέον επιτευχθεί. Νομικά, πολιτειακά και θεσμικά. Είναι όμως έτσι; Η φετινή επέτειος με την -έστω και καθυστερημένη- έλευση του κινήματος #metoo στη χώρα μας, μας βρίσκει αντιμέτωπους με σωρεία καταγγελιών σεξουαλικής και εργασιακής κακοποίησης. Τα θύματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο είναι ισότιμη, η αντιμετώπιση τους στην εργασία αλλά και την κοινωνική ζωή. Ούτως η άλλως βέβαια η σύγχρονη γυναίκα καλείται να φέρει εις πέρας πολλαπλούς και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενους ρόλους… Η φροντίδα του σπιτιού ,η ανατροφή των παιδιών ,η εργασία, η συμμετοχή στα κοινά είναι ενδεικτικά κάποιοι από αυτούς.

Η εμπειρία φανερώνει πως οι διακρίσεις συνεχίζουν να υφίστανται σε όλους τους τομείς. Η σημερινή πραγματικότητα με τη χιονοστιβάδα καταγγελιών που έρχονται στο φως και βλέποντας την ελληνική κοινωνία να βράζει, μας καλεί να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος σε όλα τα φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων μας που ενώ θεωρούνται αυτονόητα ΔΕΝ είναι!

Μέσα σε όλο αυτό η κυβέρνηση ρίχνει το οριστικό χτύπημα, επιλέγοντας να καταργήσει την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση που γυρίζει τις γυναίκες χρόνια πίσω, η οποία συντάσσεται με σκοταδιστικές φωνές που οραματίζονται ένα νέο Μεσαίωνα.

Τη Δευτέρα 8 Μάρτη, δυναμώνουμε τη φωνή μας, ορθώνουμε τις γροθιές μας και συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Ε.Κ.Α (Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας) από 12:00 έως και -15:00,τρείς ώρες πριν τη λήξη της βάρδιας.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.Σημειώνουμε εδώ, πως η στάση εργασίας του ΕΚΑ, καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Αθήνα που θέλουν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως σε ποιο σωματείο ανήκουν ή ακόμα και αν δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σωματείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ!ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!

Το ΔΣ