Η Π.Ο.Θ.Α. στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Π.Ο.Θ.Α. στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΘΑ

Η κυβέρνηση επιμένει εν μέσω πανδημίας να φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Αγνοεί τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος, σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των Πρυτάνεων και προχωρά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που το μόνο που επιδιώκει είναι να εξυπηρετήσει ιδεολογικές εμμονές.

Σε μια εποχή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και το μάθημα γίνεται με τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία είναι φρικτά υποστελεχωμένα, που τα παιδιά στοιβάζονται στις τάξεις επειδή δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση προσλαμβάνει κι άλλους ειδικούς φρουρούς, εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς διαφάνεια. Φαίνεται ότι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι περισσότερη καταστολή, περισσότερη αστυνομοκρατία.

Ταυτόχρονα με μια ανακοίνωση, από αυτές που συνηθίζει τελευταία η κυβέρνηση, η Αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις έως 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου. Η διευκρίνιση ότι η απαγόρευση δεν αφορά την παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, έπεισε και τον πιο πιστό της οπαδό ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Π.Ο.Θ.Α. στέκεται στο πλευρό των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, των μαθητών και των γονιών στον δίκαιο αγώνα τους και συμμετέχει στο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλογών την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)