Ολοταχώς για 10ωρο και απλήρωτες υπερωρίες – Βάζουν πρότζεκτ μάνατζερ στον ΕΦΚΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολοταχώς για 10ωρο και απλήρωτες υπερωρίες – Βάζουν πρότζεκτ μάνατζερ στον ΕΦΚΑ

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης συμφώνησαν στην άμεση προώθηση του αντιεργατικού νομοσχεδίου – Έρχεται πρότζεκτ μάνατζερ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Τον οδοστρωτήρα του εργασιακού δικαίου ετοιμάζεται να βγάλει στην κυκλοφορία η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας συμφώνησαν στην άμεση προώθηση του αντιεργατικού νομοσχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση του «α λα καρτ» 8ωρου και την καθιέρωση των απλήρωτων υπερωριών. Πρόκειται για την καθιέρωση του ωραρίου – λάστιχο, 9 ή 11 ώρες ημερησίως, που περιλαμβάνεται και στο σχέδιο Πισσαρίδη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η «βόμβα» με τις εκκρεμείς συντάξεις που εκτιμάται ότι στο τέλος του μήνα θα προσεγγίζουν τις 500.000.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε την τοποθέτηση πρότζεκτ μάνατζερ για τον συντονισμό και την επίσπευση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Μάλιστα χαρακτήρισε το θέμα των εκκρεμών συντάξεων «νέα ΔΕΗ» στο υπουργείο Εργασίας.

«Εκσυγχρονισμό» της αγοράς εργασίας βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, κλείνοντας ξανά το μάτι στην τηλεργασία.

«Είδαμε ότι η αγορά της εργασίας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οφείλει και η εργατική νομοθεσία -ο πυρήνας της οποίας θα συμπληρώσει του χρόνου 40 χρόνια ζωής είναι από το 1982- να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Με ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων που εργάζονται και θα εργάζονται πλέον με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το σπίτι, ποια είναι τα νέα δικαιώματα και τα νέα προνόμια που δίνουμε -όχι μόνο στις μητέρες- αλλά και στους πατεράδες» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ανήγγειλε επίσης την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης κάνοντας λόγο για «μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και αυτό αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι ένα Νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να γίνει νόμος του Κράτους εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021».

Πηγή