Ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA)

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ETE (προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA) για την πληρωμή των υπερωριών, των εξόδων τηλεργασίας και την εργασία εξ αποστάσεως

Συνάδελφοι –ισσες

Ύστερα από την διαπίστωση ότι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζεται το φαινόμενο της απλήρωτης ή της μισοπληρωμένης υπερωριακής απασχόλησης, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε εκ νέου προς την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και την Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου σχετικά με το θέμα αυτό.

Μελέτη (https://www.efsyn.gr/kosmos/294256_kampanaki-poy-gia-yperergasia-ayxanei-thanatoys-apo-kardia-kai-egkefalika) της ΠΟΥ (Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας) καταλήγει «στο συμπέρασμα ότι η εργασία για 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα σχετίζεται – κατ’ εκτίμηση – με αύξηση 35% του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και με 17% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο, σε σύγκριση με την απασχόληση για 35-40 ώρες την εβδομάδα».
Ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη αντιλαμβάνεται εύκολα την αλήθεια των παραπάνω έχοντας βιώσει την καταπόνηση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας (στο γραφείο ή εξ αποστάσεως) που αυτή η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει.

Επιπλέον ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με το πώς θα καταβάλλονται τα έξοδα τηλεργασίας (έξοδα τηλεπικοινωνίας και εξοπλισμού) στον κάθε εργαζόμενο. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί από την πλευρά μας σε προηγούμενη συνάντηση και είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα διευθετηθεί. Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί η διαδικασία με την οποία θα γίνεται η αποζημίωση των εξόδων. Και για τα δύο παραπάνω θέματα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα έχουμε απαντήσεις.

Επίσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει και στην γενική μας συνέλευση έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον κ. Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας και του Ομίλου ώστε να έχουμε έγκυρη πληροφόρηση για το πιλοτικό πρόγραμμα που θα τεθεί αρχικά σε εφαρμογή σε κάποιες διευθύνσεις ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν σταθερή θέση εργασίας στο γραφείο αλλά να μοιράζονται κάποιες θέσεις εργασίες μεταξύ τους και να απασχολούνται ένα σημαντικό μέρος του χρόνου εξ αποστάσεως.

Τέτοιες αποφάσεις θα επηρεάσουν σημαντικά τις ζωές μας και έχουμε να εκφράσουμε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικογενειακή μας ζωή αλλά και στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων και υπηρεσιών της τράπεζας.

Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Το Δ.Σ.