Η Π.Ο.Σ. επιτίθεται εκ νέου στους μηχανοδηγούς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Π.Ο.Σ. επιτίθεται εκ νέου στους μηχανοδηγούς

Διαβάζουμε στο Στέκι της Έλξης:

Παραληρηματική και χωρίς καμία ουσιαστική απάντηση, επιστολή της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στο Σωματείο μας. Η Π.Ο.Σ. αναφέρει ότι

η Π.Ε.Π.Ε. είναι μειοψηφικό Σωματείο (νέος όρος στο συνδικαλισμό) και δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται! 

Είναι πραγματικά μεγάλος ο καημός τους που αναφέρονται και στο στέκι της έλξης διαρκώς ενώ στην επιστολή τους στην Π.Ε.Π.Ε. αναφέρονται σε ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το Σωματείο μας. 

Προκαλούν πλέον λύπηση και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έχουν καταστήσει την Π.Ο.Σ. μια Οργάνωση σφραγίδα που έφτασε στο σημείο να απαντά σε συνδικαλιστικές παρατάξεις. 

Εμείς τους αφήνουμε στην κρίση των σιδηροδρομικών. 

Η επιστολή της Π.Ο.Σ. στην Π.Ε.Π.Ε. > 

Αγαπητοί συνάδελφοι (εξακολουθούμε να σας θεωρούμε και να σας αντιμετωπίζουμε ως συναδέλφους, παρότι η μέχρι τώρα πορεία σας έχει καταδείξει, ότι δεν διακατέχεστε  από ανάλογα συναισθήματα).  

Παρά το γεγονός ότι η επιστολή σας εμπεριέχει ανακρίβειες, ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Π.Ο.Σ., τις οποίες επανειλημμένως εκτοξεύετε, την αναρτήσαμε στον επίσημο ιστότοπο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να σας βγάλουμε από τις αυταπάτες να βλέπετε φανταστικούς εχθρούς ή να δημιουργείτε εχθρούς προφασιζόμενοι ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.  Οι κακοί.

Ουδέποτε επιχειρήσαμε να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά των Σωματείων Μελών μας  στον βαθμό που αυτά δεν επηρεάζουν την νομιμότητα και την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας. 

Σεβόμαστε πλήρως την  αρχή της πλειοψηφίας και οι όποιες τριβές  υπήρξαν κρίθηκαν θετικά για εμάς από την Δικαιοσύνη. 

Για τους ανωτέρω λόγους οι αιτιάσεις σας (κατά την συνήθη πρακτική του προέδρου σας μέσα από τον ιστότοπο «Το Στέκι της Έλξης» του οποίου είναι διαχειριστής) περί δήθεν  «συκοφαντικών, μεροληπτικών και αστήρικτων επιστολών» και μη σεβασμού από πλευράς μας της πλειοψηφίας, σας επιστέφονται στο ακέραιο. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Σωματείου σας είναι φίλα προσκείμενη σε συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση είναι ισχυρισμός που θεωρείτε αναληθή; Ή σας προσβάλλει ώστε να σας ενοχλεί η αναφορά του; 

Όσον αφορά τα λοιπά (πανηγυρικά) σας άρθρα για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., σας υπενθυμίζουμε ότι οι Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις  διαπραγματεύονται και υπογράφονται κατά τον νόμο από τα επιχειρησιακά Σωματεία. Εσείς ως κλαδικό και μειοψηφικό Σωματείο δεν έχετε καμία  νομική υπόσταση για να διαπραγματευτείτε και να υπογράψετε Ε.Σ.Σ.Ε για εργαζόμενους που ούτε καν εκπροσωπείτε. Συνεπώς η Ε.Σ.Σ.Ε. θα ίσχυε και χωρίς την υπογραφή σας η οποία είναι συμπληρωματική. 

Αντί λοιπόν να αφήσετε τις αναλύσεις και τους πανηγυρισμούς  σε αυτούς που έχουν την νομική ευθύνη, έχετε αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξή της (της Ε.Σ.Σ.Ε). 

Εκ του γεγονότος αυτού εξάγεται το συμπέρασμα ότι αφενός μεν έχετε «καπελώσει» (κατά την λαϊκή έκφραση) το επιχειρησιακό Σωματείο ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αφετέρου το περιεχόμενο της Ε.Σ.Σ.Ε. δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης  αλλά δικής σας επιλογής και πρότασης.

Σεβόμαστε πλήρως την ιστορία της ΠΕΠΕ, την οποία όμως αμαυρώνει η σημερινή της διοίκηση  που εναγωνίως προσπαθεί να διατηρήσει τον «έλεγχο» των εργαζομένων μέσω της τρομοκρατίας και της εξουσίας που τους παρέχει η  Διοίκηση για ιδίον όφελος. Η Διοίκηση  αυτή:  Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παρακολουθούνται με κάμερες που είναι τοποθετημένες εντός του κτιρίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ουδέποτε καταδίκασε τους Διευθυντές που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους υποδεικνύοντάς τους τι θα ψηφίσουν. Ουδέποτε αντέδρασε για τους οκτώ (8) απολυμένους με βασικό κατηγορητή και μάρτυρα άτομο που έφερε μέχρι πρότινος τον βαθμό του Διευθυντή. Ακόμα και τώρα που ο ανωτέρω Διευθυντής δεν είναι εργαζόμενος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για λόγους που όλοι έχουμε αντιληφθεί, η διοίκηση δεν ζήτησε να ελεγχθεί η γνησιότητα των στοιχείων, μήπως πρόκειται για «λάθος». 

     Αναλώνεστε μόνο να συκοφαντείτε όσους διαφωνούν με εσάς τους δήθεν δημοκράτες και να ανακινείτε τις παλαιές Σ.Σ.Ε που υπέγραψε η Π.Ο.Σ μήπως και αντισταθμίσετε τα ατοπήματά σας. Αναφέρεστε μάλιστα στην Σ.Σ.Ε. του 2018 όπου:

Α) ο όρος αυτός τον οποίο επικαλείστε είναι προστατευτικός για τους εργαζόμενους για αυτό και δεν τον εφάρμοσε ποτέ η Διοίκηση

Β) επετεύχθη μετά από γνωμοδότηση του καθηγητή εργατικού δικαίου  και σημερινό πρόεδρο του ΟΜΕΔ κ. Παπαδημητρίου που κομπάζετε ότι είναι ο νομικός σας σύμβουλος. 

Γ) υπογράφεται από την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ (σβήσατε τις υπογραφές της Διοίκησης όχι όμως και της Π.Ο.Σ.) δηλαδή  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αναγνωστόπουλο και τον Πρόεδρο κ.Αντωνιάδη παραδοσιακό εξέχων στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον για τις κατά επανάληψη απειλές εναντίον μας τείνουν να πάρουν την μορφή της γραφικότητας καθώς ουδέποτε τολμήσατε να πραγματοποιήσετε.

Εμείς σεβόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς θα υπερασπιστούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα όσο και αν προσπαθείτε να εξαφανίσετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε.   

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ