Επιστολή ΠΟΘΑ προς Δ.Σ. ΕΛΣ: Να δοθεί μια λύση καθαρή χωρίς μικροψυχίες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστολή ΠΟΘΑ προς Δ.Σ. ΕΛΣ: Να δοθεί μια λύση καθαρή χωρίς μικροψυχίες

Να δοθεί μια λύση καθαρή χωρίς μικροψυχίες, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, ζητάει η ΠΟΘΑ με επιστολή της προς το ΔΣ της Λυρικής, σχετικά με το θέμα της απόλυσης χορευτή εν μέσω πανδημίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΘΑ:

Αθήνα, 24-12-2020

ΠΡΟΣ: 

Την Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Καλλιτεχνικό Διευθυντή
  • Διευθυντή Μπαλέτου

Την Τετάρτη 23/12/20 κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του Σωματείου Χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με θέμα και αίτημα την υπεράσπιση της ανανέωσης σύμβασης εργασίας Χορευτή, η Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής κα Παπαθανασοπούλου σχολίασε ότι η Π.Ο.Θ.Α. δεν στηρίζει τη διεκδίκηση του αιτήματος.

Κατόπιν τούτου θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

·       Στηρίζουμε χωρίς περιστροφές το αίτημα του Σωματείου για ανανέωση της σύμβασης του υπό απόλυση χορευτή.

·    Παρευρεθήκαμε και δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη μας στη διάρκεια της τελευταίας στάσης εργασίας του Σωματείου των Χορευτών της ΕΛΣ. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των σωματείων και της Διοίκησης, εκφράσαμε με σαφήνεια τη θέση μας πως ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί ώστε να βρεθεί μια λύση που να προστατεύει τον εργαζόμενο.

·       Επικοινωνήσαμε αλλεπάλληλα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ με στόχο την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

·        Καλέσαμε σύσκεψη το απόγευμα της 22ης Δεκεμβρίου για να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

·       Επικοινωνήσαμε αμέσως μετά την ενημέρωση μας σχετικά με τη δήλωση της Προέδρου, ότι δεν στηρίζουμε το αίτημα της ανανέωσης της σύμβασης του χορευτή και εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρίας μας.

Συνεπώς, καλούμε την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ. να μην επιχειρήσει ξανά να παρέμβει “ενημερώνοντας” για τις θέσεις μας εν απουσία μας.

Καλούμε το Δ.Σ. και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνεκτιμήσουν το γεγονός ότι είμαστε στο μέσο μίας πρωτοφανούς πανδημίας η οποία έχει πλήξει τον χώρο του Πολιτισμού στο μέγιστο βαθμό, να σταματήσουν την αδιάλλακτη στάση και να δοθεί μια λύση καθαρή χωρίς μικροψυχίες, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ