ΣΥΔΑΠΤΤ: On line εκδήλωση για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, Παρασκευή 11/12 στις 6.30μμ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: On line εκδήλωση για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, Παρασκευή 11/12 στις 6.30μμ
  • Εικονική Εργολαβία & Ευελιξία σε Ελλάδα και Ευρώπη Η απάντηση των εργαζόμενων
  • Εγγραφείτε στο sydaptt@gmail.com στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο sydaptt@gmail.com  ώστε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με δυνατότητα ζωντανής παρέμβασης μέσω zoom

Συναδέλφισσες, -οι,

στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, τόσο εξαιτίας της Πανδημίας του Covid- 19 ,όσο και της χρησιμοποίησής του από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ως όχημα που θέλει να επιβάλει την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τον αντιδημοκρατικό αυταρχισμό και την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού στα πρότυπα και τα δόγματα ενός αντικοινωνικού και απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου μοντέλου σκέψης, αυτή την ώρα εμείς ως πρωτοβάθμια σωματεία βάσης, ως εργαζόμενες/οι και ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες επιλέγουμε να δράσουμε.

Ιδιαίτερα στην ελληνική πραγματικότητα, με μια κυβέρνηση που “ορκίστηκε” προεκλογικά να φέρει τον οδοστρωτήρα στις εργασιακές σχέσεις, με κλάδους της οικονομίας να καταρρέουν, με στρατιές ανέργων, μισο-εργαζομένων και μισο-πληρωμένων εργαζομένων και με τις συνδικαλιστικές ελίτ να λειτουργούν κυριολεκτικά ως εκπρόσωποι των εργοδοτικών συμφερόντων, είναι βέβαιο πως οι απαντήσεις στα προβλήματά μας μπορούν να έρθουν από τους δικούς μας αγώνες και τις δικές μας στοχεύσεις.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βλέπουμε όχι μόνο να ξηλώνεται μεθοδικά όλο το προηγούμενο πλαίσιο προστασίας της εργασίας που υπήρχε -το ήδη χτυπημένο από τα μνημόνια- , αλλά και η εργολαβική εργασία και η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις να επεκτείνονται σε κάθε χώρο δουλειάς και παραγωγικό κλάδο.

Ήμασταν από τους πρώτους που αντιδράσαμε πίσω στο 2019 με την κατάργηση του νόμου της συνευθύνης και της αιτιολογημένης απόλυσης. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε την δυσκολία του εγχειρήματος. Ξέρουμε όμως πως ο αντίπαλος οργανώνεται, επεξεργάζεται υπομονετικά τις θέσεις του, πληρώνει ιδρύματα και ΜΜΕ για να τις μεταφέρει στην κοινωνία και να τις κάνει αν όχι αποδεκτές, ανεκτές.

Θεωρούμε λοιπόν χρέος μας, αλλά και μοναδικό δρόμο διεξόδου, την οργάνωση των εργαζομένων από τα κάτω, την επεξεργασία των δικών πλαισίων και θέσεων, καθώς και την προώθηση τους στην τάξη μας και τους συμμάχους της ,τις συμπορευόμενες οικονομικά και πολιτικά δυνάμεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των κινημάτων. Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Γιατί τα πράγματα μπορούν όντως να αλλάξουν. Αλλά οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε είμαστε όλοι εμείς.

Σε αυτό το πλαίσιο τέσσερα σωματεία «εργολαβικών» εργαζομένων

·        Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ΣΥΔΑΠΤΤ

·        Ένωση Εργαζομένων ΔΕΠΑ, ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ

·        Σύλλογος Δανειζόμενου και Έκτακτου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

·        Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, ΠΣΕΦΑ

διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: 

 Εικονική Εργολαβία & Ευελιξία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η απάντηση των εργαζόμενων

Παρασκευή 11/12, ώρα 6:30μ.μ.

Ομιλητές:

  • Δημήτρης Θεοδωράκης, Director UNI Europa
  • Μάρλεν Ασημακοπούλου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – εργατολόγος
  • Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην Γ. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
  • Γιώτα Λαζαροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου ΕΤΕ πρώην Εθνοdata

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook στη σελίδα @sydaptt

Μπορείτε να αποστείλετε τις ερωτήσεις σας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο sydaptt@gmail.com.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο sydaptt@gmail.com στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο sydaptt@gmail.com  ώστε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με δυνατότητα ζωντανής παρέμβασης μέσω zoom.