Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: Έβαζαν αστυνομικούς θετικούς στον κορονοϊό σε υπηρεσία (Vid)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: Έβαζαν αστυνομικούς θετικούς στον κορονοϊό σε υπηρεσία (Vid)
  • Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε τα ξημερώματα αστυνομικός από την Κατερίνη, ο οποίος νοσηλευόταν από τα μέσα του περασμένου μήνα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της πόλης. Ο 55χρονος, ο οποίος υπηρετούσε στο ΑΤ Κατερίνης, είναι ο τρίτος αστυνομικός που, μέσα σε λίγα 24ωρα, φεύγει από τη ζωή νικημένος από τον φονικό ιό.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι, μετά από πολυήμερες νοσηλείες σε ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας, ενός 52χρονου που υπηρετούσε στο ΑΤ Πέλλας κι ενός 50χρονου που υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

ΠΟΑΣΥ: Έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία 

Σε μια απίστευτη καταγγελία ότι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό έμπαιναν κανονικά σε υπηρεσία γιατί δεν έβγαινε το πρόγραμμα, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας», ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υπογραμμίζοντας πως είναι συνολικά 500 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα επισήμανε πως «αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

Ο κ. Γερακαράκος ανέφερε ακόμα ότι γίνεται μόνο δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό ενώ θα έπρεπε σε εκείνους τους αστυνομικούς που είναι καθημερινά στο δρόμο να γίνεται καθημερινός έλεγχος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να δικαιολογήσει τους αστυνομικούς που ήταν συνωστισμένοι και χωρίς μάσκες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

https://www.koutipandoras.gr/