«Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» – Εργοδότες πιέζουν για απολύσεις εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» – Εργοδότες πιέζουν για απολύσεις εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας!

Εργοδότες μεθοδεύουν τις απολύσεις εργαζομένων μεγάλης ηλικίας για να τους αντικαταστήσουν με άλλους, νεότερους που κοστίζουν λιγότερο! Πρόκειται για μία απαράδεκτη μεθόδευση που έγινε ευρύτερα γνωστή από επίσημη καταγγελία της Ομοσπονδίας Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΟΕΧΒΕ, υπάρχουν περιστατικά όπου εργοδότες «προσπαθούν να αναγκάσουν εργαζόμενους σε παραίτηση προσφέροντάς τους εξευτελιστικά οικονομικά κίνητρα και όταν αυτό δεν γίνεται αποδεκτό, τους εκβιάζουν με υποτιθέμενους μελλοντικούς νόμους που θα δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απολύουν τους εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας!»

Οι συνδικαλιστές του κλάδου χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη» αυτή την πρακτική…

«Είναι βέβαιο», τονίζει η ΟΕΧΒΕ, «ότι αυτοί που μεθοδεύουν και προβάλλουν τέτοιες απόψεις, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απληστία όλο για περισσότερα κέρδη που για να υλοποιήσουν το στόχο τους δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων.

Πρόσφατα τέτοια περιστατικά εμφανίστηκαν σε κερδοφόρα εταιρεία του κλάδου που απασχολεί δεκάδες νέους εργαζόμενους με χαμηλό εργατικό κόστος και όπως φαίνεται τους άνοιξε η όρεξη να αντικαταστήσουν τους ηλικιακά μεγαλύτερους με νεότερους στη λογική  «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν».

Η Ομοσπονδία καλεί τους ιδιοκτήτες αυτής της εταιρίας, «να απαλλάξουν τον εαυτό τους από τέτοιες ψυχασθενικές σκέψεις και να μάθουν να σέβονται τον κόσμο της εργασίας και όχι να τους συμπεριφέρονται ως σκλάβους σε γαλέρα».

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι θα πράξει τα δέοντα αν αυτές οι λογικές δεν εγκαταλειφθούν από τους εφευρέτες τους.

asfalistiko.gr