ΠΑΚ ΕΛΤΑ – Επιστολή στην ΠΟΣΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΚ ΕΛΤΑ – Επιστολή στην ΠΟΣΤ

Αθήνα 17.10.2020

Αριστοτέλους 11-15 Αθήνα

Προς

τον Πρόεδρο και τα Μέλη

της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ

Σε συνέχεια της επιστολής που είχαμε στείλει σαν παράταξη προ μηνών στην ηγεσία της ΠΟΣΤ και λαμβάνοντας υπόψιν  και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, οφείλουμε να ενημερώσουμε το νέο προεδρείο για τις προθέσεις της παράταξής μας.

Η Κατάσταση στα ΕΛΤΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο και η τύχη των εργαζομένων στον Οργανισμό είναι δυσοίωνη.

 Η Διοίκηση καθημερινά μας εκπλήσσει αρνητικά, αυθαιρετώντας και εισάγοντας νέα ήθη στα διοικητικά δρώμενα του ΕΛΤΑ, που στόχο έχουν την απαξίωσή του και την ισοπέδωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας.

  1. Με τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει εκφράσει πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο για νέες μειώσεις μισθών μέσα από τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και τον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού έχει σαν στόχο την εργασιακή ανασφάλεια.  
  2. Παραβιάζει ευθέως την Κοινή Συμφωνία, τους όρους της  και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, αλλά και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού σε άλλα ζητήματα.
  3. Αλλάζει πάλι τις παραγωγικές διαδικασίες σε ότι έχει να κάνει με το μοντέλο διανομής (Χ+3), εξουθενώνοντας τους συναδέλφους ταχυδρόμους, αλλά και υπονομεύοντας την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.
  4. Παρόμοια  διαδικασία ακολουθεί με τις θυρίδες συναλλαγής, αφού θα απομακρύνει εκ νέου τους εργαζόμενους μέσω εταιριών σε ποσοστό που αγγίζει το 5%, έχει εξουθενώσει τους συναδέλφους που εργάζονται στα καταστήματα, προχωρά σε αναστολή γραφείων και υπολειτουργεί άλλα. Ήδη είναι ορατά τα αρνητικά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.
  5. Έχει  πάρει απόφαση για την πώληση  της Ηλεκτρικής Ενέργειας, που σε τρία χρόνια λειτουργίας έφτασε τον τζίρο της πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ.
  6. Εμπαίζει το προσωπικό με την εθελουσία έξοδο, χωρίς να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες, αλλά το κυριότερο, έχει προκαλέσει μπλακ άουτ στον οργανισμό περιμένοντας ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων να αποχωρήσει.

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά θέματα, στα οποία αναφερόμαστε περιληπτικά και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά παράλληλα ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα,

Σας καλούμε

στην πρώτη συνεδρίαση που θα συγκαλέσετε (όσο το δυνατόν συντομότερα)  τα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΟΣΤ, να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις αντίδρασης και αγώνα για να σταματήσουμε αυτή την ισοπεδωτική λαίλαπα, πριν είναι πολύ αργά.

Για την ΠΑΚ ΕΛΤΑ

Τα μέλη του Δ.Σ.

Γιάννης Μώρος

          Βάιος Μπουρογιάννης

            Μανώλης Τσαγκαράκης

  Χριστίνα Μυλωνά                                                               Γιώργος Γκράνας