Αξιολόγηση… «άσων» με άρωμα… άσου συνδικαλιστή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αξιολόγηση… «άσων» με άρωμα… άσου συνδικαλιστή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ … «ΑΣΣΩΝ»

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

   ​​ ​​​​ πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη προηγούμενης ανακοίνωσής μας, σχετικής με «περίεργες» μετακινήσεις συναδέλφων, οι οποίες σχετίζονται με αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις, έρχεται για ακόμη μία φορά, δυστυχώς, η επιβεβαίωση σε αντίστοιχη περίπτωση καταστήματος του Δικτύου, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η Διεύθυνση του καταστήματος επέλεξε ​​ να … «φιλοδωρήσει» με άσσους την πλειονότητα των εκεί συναδέλφων, αν και η παραγωγή του καταστήματος σε σχέση με τους πάντοτε φιλόδοξους στόχους που τίθενται από την Τράπεζα, το κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

Και, δικαιολογημένα, προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

  • η επίτευξη των αποτελεσμάτων οφείλεται αποκλειστικά στο διευθυντικό έργο; Οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποτελούν «βαρίδια»;
  • η έμμεση αυτοεπιβράβευση, ανάδειξη και αποκλειστική προβολή της διευθυντικής υπόστασης δεν απαξιώνει την επαγγελματική ευσυνειδησία και προσφορά των υπολοίπων;
  • η «βροχή» από άσσους στις αξιολογήσεις είναι αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία και επιλογή;
  • εντέλει, αυτή είναι η … «επιβράβευση» που επιφυλάσσεται σε όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά την ανάκαμψη και κερδοφορία της Τράπεζας, ακόμη και σήμερα σε συνθήκες πανδημίας;

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση, όπου και εκθέσαμε τον εύλογο προβληματισμό μας, επιζητώντας την ενδελεχή εξέταση και επίλυση του ζητήματος αρμοδίως.

Ανεξάρτητα, βεβαίως, από τις σοβαρότατες ευθύνες που υπάρχουν για το περιστατικό, είναι ξεκάθαρη και η αποτυχία του νέου, πολυδιαφημιζόμενου συστήματος αξιολόγησης που (δεν) λειτουργεί.

Αν κάποιοι στον Όμιλο θα πρέπει να βαθμολογηθούν με άσσο, είναι τελικά οι εμπνευστές του συστήματος αξιολόγησης, που μεταξύ άλλων «τσουβαλιάζει» σε τρεις κλίμακες 10.000 εργαζόμενους.

Πριν κλείσουμε, δεν μπορούμε, δυστυχώς, να μην αναφερθούμε και σε ακόμη μία ανησυχητική παράμετρο. Όπως και στην περίπτωση του καταστήματος Μολάων και την εκεί θλιβερή εμπλοκή συνδικαλιστικού στελέχους, με τρόπο που αντίκειται στη φύση του λειτουργήματός του, έτσι και στην περίπτωση του καταστήματος Ιωαννίνων η απλόχερη διαμοιρασιά των άσσων ανήκει σε συνδικαλιστικό στέλεχος, αυτή τη φορά του Σ.Ε.Τ.Π.

Προφανώς αυτός είναι ο … «αντιπροσωπευτικός» τρόπος, με τον οποίο οραματίζονται στην πράξη την αξιολόγηση και προστασία των εργαζομένων…

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος