Έρχεται η ιδιωτικοποίηση δικτύων και υποδομών στην ενέργεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έρχεται η ιδιωτικοποίηση δικτύων και υποδομών στην ενέργεια

Κατατίθεται ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης, για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή κυβερνητική ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). 

Όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Χατζηδάκης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σήμερα ή αργότερα αύριο αναμένεται να κατατεθεί υπουργική τροπολογία η οποία θα ρυθμίζει το τοπίο για την ιδιωτικοποίηση των διαχειριστών των δικτύων και επίσης θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη διενέργεια του διαγωνισμού της ΛΑΡΚΟ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και διατάξεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη απόλυτη διαφωνία του με την προωθούμενη ρύθμιση μέσω του τομεάρχη Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Μάλιστα, ο κ. Φάμελλος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση και μίλησε για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

www.ieidiseis.gr