ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ δεν συμμετέχουν στην απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών..

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ δεν συμμετέχουν στην απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών..

Διαβάζουμε Στο στέκι της έλξης:

Με μια ανακοίνωση που θα μείνει  στην μνήμη όσων παρακολουθούν τα δρώμενα στα συνδικάτα, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ γνωστοποίησαν πως το συνδικάτο (οδηγοί) στις αστικές συγκοινωνίες δεν συμμετέχειστην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδας στην οποία μετέχει το Σωματείο, καθώς δεν έχουν ερωτηθεί και ενημερωθεί για αυτήν. (Δεν έλαβαν υπόψην τις απόψεις και δεν τις διαδικασίες που ακολουθεί το συνδικάτο αναφέρουν χαρακτηριστικά). 

Κάνοντας λόγο για τις συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία στην Πρωτεύουσα, επικαλούνται τις μεταφορικές ανάγκες του επιβατικού κοινού (που όμως δοκιμάζονται απο τις διαχρονικές ελλείψεις) και αναφέρουν πως ναι μεν υπάρχουν προβλήματα με την μερική ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στο λεκανοπέδιο,  αλλά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ θεωρούν πως οι …προσωρινές αυτές λύσεις δεν θα γίνουν και μόνιμες. (Αν αλλάξει η Κυβέρνηση, θα έχουμε μάλλον επανάσταση για τις αποφάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας λέμε εμείς).

Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά και με ξεκάθαρο τρόπο συνδικάτα που ελέγχουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ (και μάλιστα όταν στην ΟΣΥ οι παρατάξεις αυτές ΔΕΝ ήταν πρώτες στις εκλογές αλλά συνεργάστηκαν για την συγκρότηση του Προεδρείου αφήνοντας εκτός την παράταξη του ΜΕΤΑ που ήταν πρώτη στις εκλογές), διαφοροποιούνται απο αποφάσεις Ομοσπονδιών που συμμετέχουν μέλη τους και βγάζουν απεργοσπαστικές καθαρά ανακοινώσεις. 

Επίσης σημαντικό στην καταγραφή είναι ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σύμφωνα με καταγγελίες δεν προσήλθαν στις προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις ενώ την Πέμπτη τρίωρη στάση εργασίας έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ.

Ωστόσο αν διαβάσει κάποιος  την ανακοίνωση του συνδικάτου στην ΟΣΥ και την επίκληση στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, αντιλαμβάνεται το μπάχαλο που δημιουργείτε και τον αυτοματισμό που δημιουργεί σε βάρος των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ που πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Το Δελτίο Τύπου του ΣΕΛΜΑ, της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και της Ένωσης Εργαζομένων Τραμ  για την απεργία της Πέμπτης : 

Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, η συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009!

Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Για αυτό πραγματοποιούμε την Πέμπτη 15/10/2020 τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 14:00 έως 17:00.