Σωματείο Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas : Φρένο στις ατομικές συμβάσεις, νέα ΣΣΕ τώρα!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas : Φρένο στις ατομικές συμβάσεις, νέα ΣΣΕ τώρα!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«ESTEΕ LAUDER ΕΛΛΑΣ»

Μέλος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 7                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ, 30/9/2020

Ανακοίνωση

Σωματείου Εργαζομένων στην Estee Lauder Ηellas

                Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

                Ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης κλιμακώνεται μετά τις υπεκφυγές στην διαπραγμάτευση και τις μονομερείς ενέργειες της εργοδοσίας να καλεί τους εργαζόμενους σε υπογραφή ατομικής ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προσφυγή του Σωματείου προς την Εταιρεία με εξώδικο και προς το Υπουργείο με αίτημα για σύγκλιση τριμερούς διάσκεψης!

                Χτες στην Θεσσαλονίκη αποτράπηκε με παρέμβαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου προσπάθεια για μαζική υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

                Για όσους αναρωτιούνται τι αλλάζει μιας και νομίζουν ότι οι μισθολογικοί όροι που τους προτείνονται είναι ίδιοι, τους καλούμε να τους ξαναδιαβάσουν και τους πληροφορούμε ότι υπογράφοντας ατομική αποδέχονται το δικαίωμα του εργοδότη να αλλάζει μονομερώς οποιαδήποτε παροχή θεωρεί οικειοθελή παραχώρηση του στον εργαζόμενο.

                Ας σκεφτούν επιπλέον το εξής απλό : Αφού δεν αλλάζει τίποτα γιατί μας ζητάνε υπογραφή νέας μιας και όλοι έχουμε σύμβαση? Την επιχειρησιακή, που μετά την λήξη της έχει μετατραπεί σε ατομική μιας και δεν έχει υπάρξει κάτι άλλο τόσο σε επίπεδο προσωπικής όσο και συλλογικής συμφωνίας. Ζητάμε από τους συναδέλφους που έχουν παραλάβει ατομικές συμβάσεις να μην τις παραδώσουν μέχρι νεοτέρας. Αν δεχτούν πιέσεις από οποιονδήποτε να ενημερώσουν το Σωματείο.

                Οι προθέσεις της εργοδοσίας συνεχώς αποκαλύπτονται! Τελευταίο κρούσμα αυτό με τα ρεπό! Το να μπαίνουν σε μέρες αργίας λέγεται κοροϊδία!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ESTÉE LAUDER HELLAS.