ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Διώξεις συνδικαλιστών, αγωγές σε οργανώσεις εργαζομένων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΙΕΦΣΕΚ: Διώξεις συνδικαλιστών, αγωγές σε οργανώσεις εργαζομένων

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

            Η Ομοσπονδία μας καθημερινά κάνει επαφές και συναντήσεις τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για την επίλυση του προβλήματος των επισκέψεων των Ιατρικών Επισκεπτών στις Δομές Υγείας και στα Νοσοκομεία. Πάντα προτιμάμε να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των επαφών παρά τις ίδιες τις ενέργειες. Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το θέμα θα ενημερωθείτε με Δελτίο Τύπου.

            Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένταση των επιθέσεων της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους σε Φάρμακο, Παραφάρμακο και Καλλυντικό. Στην Estée Lauder Hellas ο εργοδότης με διάφορες προφάσεις αποφεύγει την ανανέωση της επιχειρησιακής σύμβασης με το Σωματείο και ενώ εφαρμόζει τα σημεία που τον συμφέρουν (40ωρη απασχόληση) έχει καταργήσει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό οι υπάλληλοι καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση! Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ θα προασπίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα τους! Σε αυτόν το αγώνα οι εργαζόμενοι στην Estée Lauder Hellas δεν είναι μόνοι τους!

            Επίσης διαρκώς βλέπουμε επιθέσεις, αγωγές, μηνύσεις ακόμα και συλλήψεις όσων συμπαρίστανται στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το αυτονόητο, τα εργασιακά τους δικαιώματα! Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να μας γυρίσουν πίσω στον 19ο αιώνα! Στο ΤΕΑΥΦΕ μια ομάδα μελών της Διοίκησης επιμένουν στην άσκηση αγωγών έξωσης ενάντια στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου και στην Ένωση Συνταξιούχων με πρόσχημα την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΑΣ!

            Χτες (29/92020) ο Πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Φαρμάκου και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ μαζί με τον ΓΓ του Σωματείου συνελήφθησαν ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους η εργοδοσία της «ΒΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ». Οι συνάδελφοι βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις 5 απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία και σε άλλες ενέργειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει την επιθετική συμπεριφορά μέλους της Διοίκησης του ΤΕΑΥΦΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας μας ενάντια στις αγωγές για τις εξώσεις.

            Η ανοχή απέναντι στα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και οι νόμοι για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης φουσκώνει και άλλο τα πανιά των μεγαλοεργοδοτών και των κάθε λογής «οργάνων» τους. Ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών, να αποσυρθούν τώρα οι μηνύσεις και οι αγωγές !

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ