ΣΕΤΤΕΑ: Η τακτική των αντεργατικών πολιτικών δεν σταματά ούτε μέσα στην υγειονομική κρίση!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΤΤΕΑ: Η τακτική των αντεργατικών πολιτικών δεν σταματά ούτε μέσα στην υγειονομική κρίση!

ΑΘΗΝΑ 16/9/2020

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

το σωματείο μας από το πρώτο κύμα του κορονοϊού είχε αναφερθεί, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας των εργαζόμενων.

Με επιστολές ενημερώσαμε το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Υγείας και την πολιτική προστασία, αλλά ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Τα πρόσφατα κρούσματα τόσο στο ΚΔΑ Ελτα στη Λενορμαν όσο και στο κατάστημα Γεν. Ταχυδρομικής Γλυφάδας κρούουν ξανά το κώδωνα του κινδύνου, ενόψει του δεύτερου κύματος κορονοϊού που αναμένεται να κορυφωθεί τον Οκτώβρη, όπως λένε και οι ειδικοί.

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις εταιρίες και σε όλους τους χώρους εργασίας, εφόσον ο κλάδος μας θα είναι ένας από αυτούς που θα σηκώσουν άλλη μια φορά μεγάλο βάρος.Το υπουργείο εργασίας μαζί με τις υγειονομικές αρχές έχουν την ευθύνη και πρέπει να προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους. Οι εταιρίες έχουν την ηθική υποχρέωση να συμμορφωθούν, αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν περιστατικά, όπως έγινε σε εργασιακούς χώρους το τελευταίο διάστημα.

Σα να μην έφτανε το κρούσμα κορονοϊου στο κατάστημα Γλυφάδας, η Γεν. Ταχυδρομική συνεχίζει την ίδια ασύδοτη τακτική προχωρώντας για ακόμα μια φορά σε απόλυση συναδέλφου.

Η τακτική των αντεργατικών πολιτικών δεν σταματά ούτε μέσα στην υγειονομική κρίση, από την πλευρά της εργοδοσίας. Η συνέχιση των απολύσεων στη Γεν. Ταχυδρομική, οι απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές, η ενοικιαζόμενη εργασία στη Σπηντεξ και η επίθεση στη σύμβαση εργασίας που είχε ως αποτέλεσμα την σοβαρή μείωση των διατακτικών σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση , η μερικού χρόνου εργασία που έχει γιγαντωθεί στην ACS και η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κατάστημα franchise όλων των εταιρειών δείχνει ότι, πρέπει όλοι μας να συστρατευτουμε με ενότητα και αγωνιστική διάθεση απέναντι σε εργασιακούς μεσαίωνες

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

– Υπογραφή Κλαδικής σύμβασης

– Στοπ στις απολύσεις

– Αορίστου χρόνου συμβάσεις

– Στοπ στην ενοικιαζόμενη και ορισμένου χρόνου εργασία. – Τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στο κορονοϊό, βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ

– Παράδοσεις και παραλαβές ΜΟΝΟ στις εισόδους των κτιρίων

– Προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

– Θερμομέτριση σε όλους τους χώρους εργασίας