ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΣΝΙΕ: Εργοδοτική πανδημία στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΣΝΙΕ: Εργοδοτική πανδημία στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

11/9/2020

Συνεχίζεται η εργοδοτική ασυδοσία στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας με τους κλινικάρχες να προχωράνε σε επιλεκτικές αυξήσεις σε εργαζομένους φτιάχνοντας έτσι εργαζομένους δυο και τριών ταχυτήτων.

Σε μια περίοδο που τα κέρδη των κλινικαρχων αυξάνονται αυτοί επιλέγουν να μην κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε εργαζομένους .

Αποτελέσματα αυτών των τακτικών σύμφωνα με καταγγελίες και πρωτοβάθμιων σωματείων του χώρου είναι πολύ εργαζόμενοι να ψάχνουν να βρουν αλλού δουλειά γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με ψίχουλα δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στους χώρους εργασίας αλλά και έτσι να μειώνεται και το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας ως προς του ασθενείς και το πιο σημαντικό να εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοί που μένουν πίσω.

Μετα από όλα αυτά ο ΣΕΚ και προσπαθώντας να ανακόψει την φυγή των εργαζομένων με τους μισθούς πείνας που δίνονται άρχισε να καλεί κάποιους εργαζομένους και να δίνουν κάποια ψίχουλα σε αυξήσεις αλλά κατά επιλογήν και οποίοι αυτοί κρίνουν βάζοντας έτσι τους εργαζομένους σε μια ανθρωποφαγία μεταξύ τους, αλλα τα golden boys να συνεχίζουν να χρυσοπληρώνονται με παχυλούς μισθούς.

Η πανδημία του covid-19 μάλλον δεν τους δίδαξε ότι χωρίς τα golden boys μπορούμε, χωρίς τους εργαζομένους όχι.

Τέτοιες πρακτικές θα μας βρουν απέναντι και δεν θα γίνουν ανεκτές από τους εργαζομένους και καλούμε τον ΣΕΚ να έρθει σε διάλογο για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

Διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και κατάργηση της διάκρισης μεταξύ νέου και παλιού εργαζομένου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΣΗ ΣΤΗΝ ΟΣΝΙΕ