Υπ. Υγείας σε Επικουρικούς: «Δεν σας ανανεώνουμε τις Συμβάσεις, γιατί δεν σας χρειαζόμαστε και για αυτό σας διώχνουμε!!»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπ. Υγείας σε Επικουρικούς: «Δεν σας ανανεώνουμε τις Συμβάσεις, γιατί δεν σας χρειαζόμαστε και για αυτό σας διώχνουμε!!»

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, στη πράξη, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας έχουν αποφασίσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ να μην ανανεώσουν Συμβάσεις Επικουρικών που λήγουν μέσα στο 2020 και στις αρχές του 2021.

Μετά τη σχετική Τροπολογία στις 1/8/2020, όπου για πρώτη φορά(!!) από το 2014, δεν αποφασίστηκε η παράταση ΟΛΩΝ των Επικουρικών που λήγουν εντός του 2020, αλλά επιλέχθηκε μια παράταση Κοροϊδία για 1-1 ½ μήνα, για συγκεκριμένες Ειδικότητες Επικουρικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορέων. Ενώ για όσους δεν αναφέρονται στη σχετική τροπολογία, οδηγούνται μαθηματικά στη Λύση των Συμβάσεων τους και στην Ανεργία.

Και για όσους βέβαια επιλέχθηκε η παράταση-κοροϊδία, το μέλλον τους είναι αβέβαιο μετά τις 31-12-2020, μια και υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το τι θα γίνει μετά το τέλος του 2020. Ενώ για αρκετό αριθμό Επικουρικών, που οι Συμβάσεις τους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2021, δεν γνωρίζουν εάν θα συνεχίσουν ή θα λήξουν οι Συμβάσεις τους, για όλες τις κατηγορίες και τους κλάδους..

Και μιλάμε για Ειδικότητες, όπως Διοικητικοί και της Τεχνικής Υπηρεσίας, που το προηγούμενο διάστημα, συνέβαλαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Ζώντας την αγωνία για το τι θα γίνει, συνάδελφοι Επικουρικοί, που οι Ειδικότητες τους δεν περιλαμβάνονται στη παράταση-κοροϊδία. προσέγγισαν τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας να υπάρξει και για αυτούς παράταση των Συμβάσεων.

Η απάντηση που πήραν από το συνεργάτη- σύμβουλο του κ. Κοντοζαμάνη, κ. Κ…., ήταν η εξής, δεικτική των απόψεων που έχει Κυβέρνηση και Υπουργείο για τους συγκεκριμένους Επικουρικούς: « Δεν σας ανανεώνουμε τις Συμβάσεις γιατί δεν σας χρειαζόμαστε ( σ. σ τις Ειδικότητες και κατηγορίες αυτές…) και για αυτό σας διώχνουμε!!»

Παρά λοιπόν τις φιλότιμες προσπάθειες ΜΜΕ και των «γνωστών παπαγάλων» ότι η Κυβέρνηση θα παρατείνει ΟΛΕΣ τις Συμβάσεις, με τα έργα της (τροπολογία) και με τις δηλώσεις στελεχών της η Κυβέρνηση προχωρά στη Λύση των Συμβάσεων Επικουρικών.

Εμείς, σαν Παράταξη, καταθέσαμε Πρόταση στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ στις 25/8, όπου προτείναμε: Να υπάρξει Πανελλαδική Κινητοποίηση και Παράσταση στο Υπουργείο, με αίτημα τη Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που λήγουν τους επόμενους μήνες, έως 31-12-2021. Η Πρόταση έγινε δεκτή και θα υπάρξει σχετική Κινητοποίηση το Σεπτέμβρη.

Καλούμε ΟΛΑ τα Σωματεία, να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του αιτήματος, με τοπικές δράσεις, για να ανατραπεί η Απόφαση της Κυβέρνησης στη ΠΡΑΞΗ, διεκδικώντας τη παραμονή των συνάδελφων και την επέκταση των Συμβάσεων τους.

Μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων, την εξάπλωση της νόσου, τις ελλείψεις και την τραγική ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του ΕΣΥ, η απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να μην ανανεώσει τις Συμβάσεις Επικουρικών, που είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ, δείχνει, για άλλη μια φορά, τις «πραγματικές» προθέσεις και πολιτικές επιλογές της για τις Δημόσιες Δομές Υγείας.