ΕΤΙΤΑ: Υπογράψαμε τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΙΤΑ: Υπογράψαμε τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και μετά από την απόρριψη εφέσεων των εργοδοτών ενώπιων του Ο.ΜΕ.Δ. καταφέραμε και σήμερα έχουμε συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο μας διετούς ισχύος..

Οι 5 λόγοι που ισχυρίστηκαν οι εργοδότες μας με τις εφέσεις και που απορρίφθηκαν μέσω της επιτροπής του Ο.ΜΕ.Δ. ήταν οι εξής:

–          Μη σύννομη προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ για υπογραφή Σ.Σ.Ε..

–          Κατάργηση των ειδικοτήτων της τηλεόρασης

–          Τα διμελή συνεργεία επικαίρων και ζωντανών συνδέσεων να γίνουν μονομελή.

–          Μείωση μισθών εργαζομένων λόγω Covid-19, είσοδος νέου παίκτη στην αγορά (Mega Channel) και η επικείμενη αδειοδότηση 4 σταθμών εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.

–          Ετήσια διάρκεια ισχύος της Σ.Σ.Ε.

Απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι και οι 5 λόγοι.

Με την νέα Σ.Σ.Ε καταφέραμε και διατηρήσαμε τα κεκτημένα μας από όλες τις προηγούμενες Σ.Σ.Ε η οποία έχει ισχύ μέχρι 7/6/2021 με τη μετενέργεια.  Περισσότερες λεπτομέρειες και το ακριβές κείμενο της σύμβασης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Στους σημερινούς καιρούς, όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν, η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης και υπογράφει Συλλογική σύμβαση εργασίας. Πρόκειται για μια σύμβαση με την οποία οι εργαζόμενοι τεχνικοί κατοχυρώνουν για άλλη μια φορά βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζουν τις βάσεις για νέες διεκδικήσεις στο μέλλον.