ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των τεχνικών του OPEN TV & ALPHA

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των τεχνικών του OPEN TV & ALPHA

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγών των τεχνικών του OPEN TV & του ALPHA και σε κάθε αγώνα εργαζομένων στα ΜΜΕ

Οι πρόσφατες απολύσεις  στο OPEN  και στον ALPHA,  αποκαλύπτουν  τι εννοεί  το «επιτελικό κράτος»  της  διαπλοκής  όταν  μιλά  για  «επιστροφή στην κανονικότητα». Μια «κανονικότητα»  που  βλέπει  τον κάθε εργαζόμενο  όχι ως ανθρώπινο ον, αλλά ως ένα άψυχο αντικείμενο που οι  καναλάρχες, ο ΣΕΒ  και κάθε άλλος  επιχορηγούμενος  …εταίρος  και εντολοδόχος   της  κυβέρνησης Μητσοτάκη,  μπορεί να τον πετάει στον Kαιάδα της ανεργίας ή να τον  περιφέρει  δεξιά αριστερά σε εταιρείες  φαντάσματα – γαλέρες , προκειμένου να μηδενίσει  το εργατικό κόστος και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Και αυτή  η χυδαία  επίδειξη  εξουσίας  εκ μέρους των  καναλαρχών, οι οποίοι  χρησιμοποιώντας  τα θεσμικά  εργαλεία  που κατασκεύασε  σύμφωνα με τις  οδηγίες τους και τις οδηγίες του ΣΕΒ η κυβέρνηση,  νομίζουν  ότι  έχει καταργηθεί  το Σύνταγμα και οι νόμοι  και πως  σαν  «κράτος εν κράτει» μπορούν να  κάνουν ό,τι θέλουν, θα αντιμετωπίσει  τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση  όχι μόνο  των εργαζόμενων  στα ΜΜΕ  αλλά και όλης  της κοινωνίας την οποία  πίστεψαν  πως  την έχουν χειραγωγήσει με τους  πληρωμένους  κοντυλοφόρους τους.

Σήμερα οι τεχνικοί  του  Open,  όπως και  πολλοί συνάδελφοί τους  χθες  στον Alpha, τον Star  και στα  άλλα κανάλια,  δείχνουν  με τον αγώνα τους, ότι  το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν εργαζόμενο, είναι να ακούσει  τη συμβουλή του δημίου του, ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός της υποταγής στη μοίρα και μάλιστα  σε εκείνη τη μοίρα   που  χάραξε  για εκείνον και την οικογένειά του η άπληστη και μισάνθρωπη  διάθεση του αφεντικού.

Οι τεχνικοί του Open   συσπειρώθηκαν και  μαζί με  το σωματείο τους  την ΕΤΙΤΑ και την ομοσπονδία τους  την ΠΟΣΠΕΡΤ έχοντας  τη δεδηλωμένη  συμπαράσταση των συναδέλφων τους  δημοσιογράφων  αλλά και όλων  των  εργαζομένων στα  ΜΜΕ,  μας  λένε  ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος, αυτός  της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της  διεκδίκησης  του δίκιου. Μια αντίσταση  που εκδηλώθηκε ήδη  με πετυχημένες στάσεις  εργασίας και που όπως  μαθαίνουμε θα συνεχιστεί με  πρώτο βήμα  την  24ωρη απεργία  τη Δευτέρα  26 Ιουλίου 2020.

Από την πρώτη στιγμή συμπαραταχθήκαμε  μαζί με τους  τεχνικούς  του Open και η φυσική μας παρουσία  προχθές  στις εγκαταστάσεις  του  σταθμού δείχνει τη στήριξή μας στον  δίκαιο  αγώνα  τους αλλά και την εκκωφαντική απουσία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και σε αυτό τον αγώνα. Ο  εκλεγμένος  στο συνέδριο και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ,  συνάδελφος Θεμιστοκλής Αμπλάς,  εκπροσωπώντας την παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στη διαβούλευση με την εργοδοσία και στη περιφρούρηση στη πύλη των εγκαταστάσεων.

Εκατοντάδες είναι τα  μηνύματα συμπαράστασης  στον αγώνα  των τεχνικών του Open  αλλά και οι  προτροπές  από  ενώσεις, σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, για  γενίκευση  αυτού του αγώνα των εργαζόμενων   και στα άλλα  κανάλια  στα οποία  είμαστε βέβαιοι ότι   πολύ σύντομα  θα εφαρμοστούν  τα ίδια  και χειρότερα.

Το Ενωτικό Μέτωπο Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) και η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ),  παρ΄ όλα  τα τερτίπια  των διασπαστών του εργατικού κινήματος  που  συνασπίσθηκαν και  κατέλαβαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ  για να προστατεύσουν  τα  προσωπικά  τους συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα  της κυβέρνησης  και των  διαπλεκόμενων με αυτήν ολιγαρχών , εξακολουθεί και είναι  μια ισχυρή   δύναμη   που εκπροσωπεί  χιλιάδες εργαζόμενους στην συνομοσπονδία  αλλά  και  ένα  στιβαρό  εμπόδιο  στα αντεργατικά σχέδια  του καθεστώτος  της διαπλοκής.

Πιστοί στις αρχές μας  και έχοντας  τη  προτροπή των χιλιάδων  συναδέλφων που μας  έχουν  εκλέξει , στηρίζουμε  με κάθε  μας  δύναμη τον δίκαιο  και λεβέντικο αγώνα  των τεχνικών  του Open  και  δηλώνουμε  πως  θα στηρίξουμε  και  κάθε παρόμοιο αγώνα  εργαζόμενων  στα  υπόλοιπα  κανάλια.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΤΗΣ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΑ ΕΡΓΑΤΟΚΤΟΝΑ  ΣΧΕΔΙΑ  ΤΩΝ  ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ