Γ. Παπακωνσταντίνου: «Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές – Θα μείνει στα χαρτιά»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Παπακωνσταντίνου: «Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές – Θα μείνει στα χαρτιά»
  • Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων σχολίασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δεν γίνεται να ξαναγυρίσουμε στον γύψο με υποτίθεται δημοκρατικό άλλοθι».

«Αυτό που σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή στην πράξη είναι ένταση της καταστολής και στην ουσία νομιμοποίηση του αυταρχισμού μιας κυβέρνησης και μιας πολιτικής εξουσίας που ετοιμάζεται για μια νέα πανδημία, οικονομική αυτή τη φορά» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι «ξέρουν ότι σε αυτή την ιστορία η φτώχια, η ανεργία και η ανέχεια της κοινωνίας θα προκαλέσει αντιδράσεις και ετοιμάζονται για αυτό».

«Ενεργοποιούν διατάξεις, νόμους από την εποχή της Χούντας, που είχαν μείνει ανενεργοί από την Μεταπολίτευση και μετά, και για πρώτη φορά τους ξαναφέρνουν στην επιφάνεια. Προσθέτουν και άρθρα τα οποία βάζουν την αστυνομία, άρα τις δυνάμεις καταστολής, να ορίζουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Ήδη υπάρχει αυταρχισμός από την πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, που έρχεται τώρα με το νομοθέτημα να το βάλει σε πλαίσιο νομιμοποίησης. Μας γυρίζει πίσω σε πολύ μαύρες και σκοτεινές εποχές» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι «ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά, δεν πρόκειται να το αφήσουμε να υλοποιηθεί, δεν θα το επιτρέψει ούτε η κοινωνία, ούτε οι ενεργές δημοκρατικές δυνάμεις. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού θα αφυπνιστούν σε αυτή την ιστορία».

«Λένε στην ουσία για προληπτικές συλλήψεις και προληπτικούς εκφοβισμού. Αυτά τα θυμάμαι πιτσιρικάς στην περίοδο της Χούντας. Καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αυτή τη στιγμή δεν ξέρω γιατί δεν ακούγεται, τα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια συνδικάτα, τα κινήματα γειτονιάς και δικαιωμάτων να αντιδράσουν, δεν γίνεται να ξαναγυρίσουμε στον γύψο με υποτίθεται δημοκρατικό άλλοθι», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ