Εργαζόμενοι του Mega: Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι του Mega: Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί …

Για 14η ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA. Έχουν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Motor oil, του Ομίλου Βαρδινογιάννη, βασικού μετόχου του MEGA, ζητώντας το αυτονόητο: να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται εδώ και 17 μήνες που το κανάλι εκπέμπει, προβάλλει διαφημίσεις και έχει έσοδα.  Ο τελευταίος μισθός που πήραν ήταν του Σεπτεμβρίου του 2016, ο οποίος καταβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017!

 

Βρεθήκαμε εκεί για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να ακούσουμε τη δική τους  φωνή και να σταθούμε μαζί τους δίπλα στις σκηνές στις οποίες διανυκτερεύουν με βάρδιες.  Κανένα από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια δεν καλύπτει την κινητοποίησή τους. Εκτός από την ΕΡΤ, κανένα δεν ασχολήθηκε με την αγωνία για το αύριο 420 οικογενειών.

«Εμείς ήμασταν εκεί και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και στις καθαρίστριες (του Υπουργείου Οικονομικών), στηρίζοντας τον αγώνα τους»  μας είπε εργαζόμενος που μετά από 27 χρόνια δουλειάς βρίσκεται στο δρόμο, και συνεχίζει: «Το να θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη για ό,τι μετέδιδαν ή δεν μετέδιδαν τα δελτία ειδήσεων του MEGA τα προηγούμενα χρόνια είναι σαν να λέμε ότι ο τραπεζοϋπάλληλος έχει ευθύνη για ό,τι κάνει ο τραπεζίτης.»

Οι απλήρωτοι του MEGA συνεχίζουν, και μας καλούν όλους στο γλέντι με ζωντανή μουσική που θα στήσουν τη Καθαρή Δευτέρα, «… όπως κάναμε και τη Τσικνοπέμπτη όπως θα κάνουμε και το Πάσχα αν χρειαστεί …».