ΕΑΚ – ΛΑΡΚΟ: Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να έρθουν στο φως όλα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ – ΛΑΡΚΟ: Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να έρθουν στο φως όλα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεν μας εκπλήσσει η προπαγάνδα που συντονισμένα έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και ο ειδικός διαχειριστής σε συνεργασία με φιλικά σε εκείνους ΜΜΕ.

Ανάλογες εκστρατείες λάσπης προς εργαζόμενους έχουμε δει και σε άλλους αγώνες στο παρελθόν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι παλιό εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου και των ανάλγητων κυβερνήσεων αλλά , ο λαός τους έχει μάθει πια.

Οφείλουμε όμως να δίνουμε απαντήσεις σε τέτοιες επιθέσεις και τεκμηριωμένα υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά μας και ας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με ψέματα και ύβρεις την κοινή γνώμη.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν αποφασίσαμε ποτέ τους μισθούς και τις απολαβές των όποιων goldenboys .

Αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της εκάστοτε διοίκησης που αναλαμβάνει και την ευθύνη των αποφάσεών της.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν είναι υπόλογοι για τέτοιες επιλογές αλλά τις έχουμε καταγγείλει δημοσίως και επανειλημμένα ως παράταξη.

 Ποια μέτρα έχει πάρει η διοίκηση και ποιες επεξεργασίες έχουν γίνει από τους ακριβοπλήρωτουςmanager για την προστασία της ΛΑΡΚΟ από τις αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του νικελίου.

 Οι manager οφείλουν να λειτουργούν με τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τη βιωσιμότητα της εταιρίας και να διασφαλίζουν με τις αποφάσεις τους τη λειτουργία και την προστασία της ΛΑΡΚΟ όταν αυτό δεν συμβαίνει , δεν φταίνε οι εργάτες αλλά αποκλειστικά η εκάστοτε διοίκηση.

Οι πελατειακές σχέσεις που γνωρίζουμε όλοι εμείς στη ΛΑΡΚΟ και αναφέρουν τα δημοσιεύματα δεν ήταν ποτέ ούτε και τώρα επιδιώξεις και επιλογές των εργαζομένων.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι τοπικοί πολιτευτές πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τον τρόπο διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ για όλα τα χρόνια που κυβέρνησαν τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι , τα σωματεία και εμείς ως παράταξη έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει το γαλάζιο party που έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Συνειδητά την λεηλάτησαν , την απαξίωσαν με ένα μόνο στόχο. Το ξεπούλημα.

Οι ίδιοι άνθρωποι τότε , οι ίδιοι και τώρα.

Ντροπή κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθείτε να φορτώσετε τα εγκλήματά σας στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την τροπολογία , να σταματήσει το έγκλημα της ειδικής εκκαθάρισης που οδηγεί στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων αντί να μας συκοφαντεί και να υπονομεύει τον αγώνα μας για δουλειά και αξιοπρέπεια.

Δεν θα αποφύγει το πολιτικό κόστος των επιλογών της κρυμμένη πίσω από τον ειδικό διαχειριστή και τα φιλικά ΜΜΕ.

Εμείς είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον αγώνα μας να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Είμαστε παρόντες και θα απαντάμε στις προκλήσεις και στα ψέματα.

Υ.Γ: Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να έρθουν στο φως όλα όσα καταγγέλλονται σήμερα. Είναι απαίτηση όλων των εργατών.

Υ.Γ: Όσο για σας κύριοι της ΝΔ , αν σας ενδιαφέρουν οι παχυλοί μισθοί δεν έχετε παρά να ψάξετε το συγγενικό περίγυρο Υπουργών της σημερινής κυβέρνησης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

ΕΑΚ