Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού
  • Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής ημέρας, έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των κλάδων της Τέχνης και του Πολιτισμού.

H πρωτοβουλία SupportArtWorkers προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή και υποστήριξη, σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει σχετικά: Όσο ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι γύρω από αυτόν συνεχίζουν να βάλλονται και να αγνοούνται, ας μετατρέψουμε την 21η Μαΐου, σε ημέρα ορατότητας, δράσης και αλληλεγγύης για όλους τους εργαζόμενους στις τέχνες.

Την έναρξη των κινητοποιήσεων για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας σηματοδότησε το πρωί στο Σύνταγμα, η μουσική δράση που συντονίζεται από την ομάδα δράσεων της πρωτοβουλίας SupportArtWorkers.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από την έναρξη των κινητοποιήσεων:

Σύμφωνα με το Κάλεσμα των #SupportArtWorkers, αμέσως μετά, ακολουθεί η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, στις 12:00, στο Υπουργείο Πολιτισμού, έπειτα και από σχετικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και των σωματείων στον Πολιτισμό, η οποία θα οδηγήσει σε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Επιπλέον η δράση του «Κρατήρα» από τον χώρο του χορού, θα λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο Σύνταγμα.

Τέλος, στις 19:00 το απόγευμα, στο Θησείο, ακολουθεί η δράση που κάλεσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το ΣΕΘΕΑ, με αφορμή την Ημέρα του Πολιτισμού.