Κοροϊδία δια χειρός Βρούτση ο e-ΕΦΚΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοροϊδία δια χειρός Βρούτση ο e-ΕΦΚΑ

Πανικόβλητος παραδέχεται πλέον τα λάθη και αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει τόσο η ομάδα εργασίας του e-ΕΦΚΑ, η οποία με βάση και τα στοιχεία που παρέθεσε σήμερα η ΑΥΓΗ εισηγούνται στον υπουργό να μην προχωρήσει σε ένα ψηφιακό άλμα στο κενό που θα προκαλέσει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗ:

Γ. Βρούτσης: Οι κραυγές παραπληροφόρησης της Αυγής επιβεβαιώνουν τον τρόμο του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ που έρχεται…

Για άλλη μία φορά η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει ψέματα και παραπλανεί σκόπιμα τους αναγνώστες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα συντάξεων «ΑΤΛΑΣ». Αυτή τη φορά, όμως, ξεπερνάει τον ίδιο τον εαυτό της παρουσιάζοντας ως αποδείξεις, ανυπόγραφες φωτοτυπίες. Και το ισχυρίζονται αυτό ποιοι; Αυτοί που άφησαν στην μοίρα τους 1.000.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις ανάμεσά τους και 66.000 συντάξεις χηρείας! Αυτοί που παράτησαν ιδεοληπτικά το ψηφιακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» που ήταν έτοιμο από το 2014. Αυτοί που χειροκροτούσαν τον νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπαν κουβέντα για τις άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στον αφανισμό του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί που δημιούργησαν ένα φορομπηχτικό ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί που δεν μπόρεσαν ούτε καν να επαναϋπολογίσουν τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου και που –για πρώτη φορά στα χρονικά- δεν εξέδωσαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους συνταξιούχους. Αυτοί που επέμεναν να παραπλανούν σκόπιμα τους αγρότες ότι θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους με το νόμο Βρούτση και όταν τους διέψευσε η πραγματικότητα, δεν είχαν ούτε το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Με άλλα λόγια: ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Αντιθέτως, είχε αρκετά λάθη και άφηνε πολλές εκκρεμότητες. Η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για πρώτη φορά στα χρονικά, να μην εκδώσει ποτέ ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων για μην δουν οι συνταξιούχοι τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου. Τα ενημερωτικά αυτά εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη νέα Διοίκηση του e- ΕΦΚΑ. Πολλά, επίσης, από τα σφάλματα που αναφέρονται, αφορούν τις περιπτώσεις των 220.000 συνταξιούχων που στην πραγματικότητα δεν επαναϋπολογίστηκαν ποτέ και αποτελούν την βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας απονομής της σύνταξης με συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος της Αυγής απέναντι στην ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ καθώς η επίτευξή της θα φανερώσει την ολιγωρία και ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ που 4.5 χρόνια ταλαιπώρησε τους συνταξιούχους της χώρας. Και τότε οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθούν στους συνταξιούχους γιατί δεν αξιοποίησαν το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» που τους παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μία φορά, δεν θα αποφύγει τον διασυρμό, όπως έγινε και με την ΕΡΓΑΝΗ που ενώ την κατήγγελλαν, τώρα την επικαλούνται. Η ψηφιακή εποχή των συντάξεων έρχεται και η παραπληροφόρησή τους μάς δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο…

Συντάκτης: avgi.gr

Επίθεση προς τον υπουργό Εργασίας εξαπολύει και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο φόντο των σημερινών αποκαλύψεων της «Αυγής» για την «απάτη», όπως χαρακτηρίζεται, του υπουργείου αναφορικά με τις ψηφιακές συντάξεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν σχολιάζει μόνο το δημοσίευμα, αλλά κάνει ακόμα αναφορά στα στοιχεία που έφερε στο φως το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής το οποίο γκρεμίζει με βία ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα-σημαία του υπουργού, εκείνο για τις εκκρεμείς συντάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού «δείχνει» ένα σημαντικό νοικοκύρεμα αναφορικά με τις συντάξεις που εκκρεμούσαν, χωρίς φυσικά να έχει αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που τείνει να γίνει «κανονικότητα» πλέον στη χώρα, ειδικά τα χρόνια των «προγραμμάτων διάσωσης».

Ένα φαινόμενο που, κατά πως φαίνεται, έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του, με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης να ξεπερνούν τις 300.000 τους τελευταίους 9 μήνες της διακυβέρνησης ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης ο υπουργός Εργασίας οδηγείται σε ένα ακόμη το οποίο αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις.

Πρώτον: Η χθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι αποκαλυπτική. Αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τις εκκρεμότητες που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για 108.000 κύριες και επικουρικές, μειωμένες κατά 70% σε σχέση με αυτές που είχε παραδώσει στα τέλη του 2014 ο κ. Βρούτσης. Καταρρίπτει δηλαδή με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη που διακινεί τόσο καιρό ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 1 εκατομμύριο απλήρωτες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης, σε σημερινή του δήλωση, όχι απλώς δεν απολογείται για τα ψεύδη του αλλά τα επαναλαμβάνει επιχειρώντας τώρα να διαψεύσει πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!

Δεύτερον: Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει ότι από τον Ιούνιο του 2019 και μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, τους 9 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, οι εκκρεμείς συντάξεις  έχουν αυξηθεί κατά 45.000 ενώ η συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνεχίζεται και μετά τον Μάρτιο οδηγώντας σε διπλασιασμό τους.Μέσα σε μόλις δέκα μήνες λοιπόν, ο κ. Βρούτσης που επιμένει να καταγγέλλει με ψεύδη τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να παράγει έργο, αυξάνει τις εκκρεμείς συντάξεις κατά 50%!

Τρίτον: Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” αποκαλύπτει ένα ακόμη ψέμα του κ. Βρούτση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βρούτσης  ωρυόταν για τους δήθεν λάθος επανυπολογισμούς συντάξεων από  τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, σήμερα αποδεικνύεται ότι τους ενσωματώνει απολύτως χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ούτε για το τι έλεγε χθες ούτε για το τι πράττει σήμερα.

Η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων».

https://left.gr/