Το ολέθριο λάθος της ΝΔ για επιδότηση ανεργίας αντί της εργασίας οδηγεί σε μαζικά λουκέτα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ολέθριο λάθος της ΝΔ για επιδότηση ανεργίας αντί της εργασίας οδηγεί σε μαζικά λουκέτα
  • Για το ολέθριο λάθος της κυβέρνησης που αντί να επιδοτήσει την εργασία επιδότησε την ανεργία μίλησε Στο Κόκκινο ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος αναφέρθηκε όχι μόνο στις νέες απαιτήσεις του ΣΕΒ, που οδηγούν σε περαιτέρω αποδιοργάνωση των σχέσεων εργασίας, αλλά και στο γιατί στην πλατφόρμα για την επιδότηση των 800 ευρώ έχουν εγγραφεί οι μισοί από τους αναμενόμενους εργαζόμενους.

Ο κ. Τεμπονέρας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη εξήγησε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προσβλέψεις και το γεγονός ότι από το ένα εκατομμύριο που υπολόγιζαν έχουν εγγραφεί οι μισοί σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις ή θα βάλουν οριστικά λουκέτο μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων και δεν τους νοιάζει να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους ή θα πάνε σε ολική αναδιάρθρωση του προσωπικού τους και πάλι με μαζικές απολύσεις γι’ αυτό και δεν κάνουν χρήση των κυβερνητικών μέτρων.

Ουσιαστικά και πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και οι προβλέψεις του ΔΝΤ και για τη χώρα μας και κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε στον εργαζόμενο – φτωχό και ότι ο ΣΕΒ ζητάει με την ακραία πρόταση του, δηλαδή την απόλυτη επέκταση της ενοικίασης εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις, να δει τις αντιδράσεις της κοινωνίας και να δει πως θα κινηθεί.

Αυτό τώρα ισχύει μόνο για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου και τα δύο βασικά ζητήματα που ο ΣΕΒ θέλει να αποφύγει είναι τον νόμο που λέει ότι μετά τους 36 μήνες συνεχούς εργασίας ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να προσλάβει τον ενοικιαζόμενο εργαζόμενο και από την άλλη ζητάει τη μείωση των μισθών δηλαδή να μην ισχύει η ίση αμοιβή του δανειζόμενου προσωπικού με το τακτικό προσωπικό.