Χειροπέδες στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χειροπέδες στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Πήρε ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020 η ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω¬νοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.»  την διαβάζουμε εδώ.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα:

Η Κυβέρνηση με την ανωτέρω Π.Ν.Π. (Α΄68/2020) δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλαγούν εντελώς(!) από την καταβολή μισθού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα (επιδοτούμενη διαθεσιμότητα).Φοβούμενη τις αντιδράσεις των 1.000.000 και πλέον εργαζομένων, αλλά και τις απεργίες που ενδέχεται να προκληθούν, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων(!), αναστέλλει μέχρι 30.4.2020, με το άρθρο 12 της ΠΝΠ, την παρ.2 του άρθρου 1 του ν.4325/2015, με το όποιο προβλέπεται ότι:


»….δεν επιβάλλεται πολιτική επιστράτευση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ως μέτρο αντιμετώπισης απεργίας ή ανάλογης μορφής κινητοποιήσεις ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολούμενων, πριν ή μετά την κήρυξή τους.».

Με λίγα λόγια…


Και θα ζήσετε 1,5 μήνα με 800 ευρώ και όσοι τολμήσετε να απεργήσετε ή να αντιδράσετε, σας περιμένει φύλλο πορείας!


Η κυβέρνηση για πρώτη φορά στη ιστορία αναστέλλει το δικαίωμα στην απεργία! Η εργασία στο γύψο για 1,5 μήνα και βλέπουμε!