ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισβολείς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισβολείς
  • 21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
  • ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ
  • ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Η αυριανή ημέρα σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1966 ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ, μα πάνω απ΄όλα η συνείδησή μας, μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Τιμώντας αυτή την ημέρα,

ως συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων που αγωνίζεται για τα συμφέροντα εκατομμυρίων εργαζομένων που το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο εκμεταλλεύεται με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια,

ως συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην εργασία εκατομμυρίων ανέργων συνανθρώπων μας που ο νεοφιλελευθερισμός τους έχει πετάξει στο περιθώριο,

ως συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων που τις θέσεις της καθορίζουν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη,

βλέπουμε το δράμα εκατομμυρίων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, προσφύγων και μεταναστών που η φτώχεια και η δυστυχία θερίζουν και διαλύουν τις ζωές τους, βλέπουμε τους δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένους συνανθρώπους μας που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου κάθε μέρα προστίθενται και άλλοι,

βλέπουμε όλα όσα εδώ και είκοσι μέρες γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούνται ως εργαλεία στα χέρια του Ερντογάν.

Σε αντίθεση όμως με την κυβέρνηση και την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που τους αντιμετωπίζουν ως εισβολείς, αισθανόμαστε το χρέος να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

ΟΧΙ, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εισβολείς.

Οι πραγματικοί εισβολείς είναι αυτοί που παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Και εάν δε στοχεύσουμε εκεί, το υπαρκτό πρόβλημα, που πρώτοι οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν εδώ και χρόνια, δεν θα λυθεί ποτέ.

Εμάς, ως παράταξη, αυτός είναι ο κύριος στόχος μας.

Απέναντι στο μίσος, απέναντι στο ρατσισμό, απέναντι στη ξενοφοβία να προτάξουμε τις πανανθρώπινες αξίες και να δείξουμε τους πραγματικούς εισβολείς.

Όμως, ταυτόχρονα με αυτό, και πέρα από αυτό, έχουμε χρέος να βλέπουμε όλη την εικόνα. Αναγνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι των νησιών μας που υποδέχτηκαν και στήριξαν επί χρόνια δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες με αξιοθαύμαστη ανθρωπιά και αλληλεγγύη, είναι και αυτοί θύματα των εγκληματικών πολιτικών της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ισχυρών του κόσμου.

Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε προοδευτικό πολίτη και απαιτούμε:

  1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην μεταχειρίζεται την Ελλάδα και την Τουρκία ως αποθήκες δυστυχισμένων ψυχών. Εδώ και τώρα να επανασυστήσει τους μηχανισμούς μετεγκατάστασης των προσφύγων και των όσων ζητούν άσυλο από την Ελλάδα προς τα άλλα κράτη – μέλη.
  2. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά στη βάση της δίκαιης κατανομής των προσφύγων σε όλη τη χώρα.
  3. Εδώ και τώρα να αποσύρει άμεσα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία έχει ανασταλεί η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου.
  4. Να μην προχωρήσει στην δημιουργία των φυλακών – κλειστών δομών και ακόμα χειρότερα πάνω σε ξερονήσια.
  5. Να σταματήσει την επικίνδυνη δράση στα σύνορα μιας σειράς υμνητών του ΧΙΤΛΕΡ ντόπιων και ξένων που κατέφθασαν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της καθαρότητας της χώρας και της Ε.Ε. από τους δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.

Οι παρακρατικοί, οι θερμοκέφαλοι και οι υπόδικοι χρυσαυγίτες δεν έχουν καμμιά δουλειά στα σύνορα.

Εμείς που έχουμε αυτές τις απόψεις δεν διεκδικούμε ότι είμαστε πιο πατριώτες από κανέναν.

Αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας κατηγορήσει ότι έχουμε έλλειμα πατριωτισμού.

Άλλο πατριώτης, άλλο εθνικιστής.

Εμείς ανθρωπομηδενιστές – μισάνθρωποι δεν θα γίνουμε.

Το πρόβλημα το βλέπουμε.

Το κόστος να το αναλάβουν αυτοί που το δημιούργησαν.

Δεν θα ανοίγει η κ. Μέρκελ τις πόρτες της χώρας της ανάλογα με το πότε έχει ανάγκη η βιομηχανία της για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση των λαών αλλά των οικονομικά ισχυρών και μαζί με το ΝΑΤΟ έχουν τεράστιες ευθύνες.

20/3/2020

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ