ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 5/3 στην Τράπεζα Αττικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 5/3 στην Τράπεζα Αττικής

Συναδέλφισσες, -οι

Να τελειώνει με το θέμα της ενοικίασης (μέσω εικονικής εργολαβίας) φαίνεται πως αποφάσισε η διοίκηση της Attica Bank, απολύοντας σχεδόν τους μισούς ενοικιαζόμενους. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι θα λύσει το πρόβλημα της πείνας σκοτώνοντας τους πεινασμένους …

Δεν παραγνωρίζουμε ωστόσο το γεγονός ότι η Τράπεζα προχώρησε σε προσλήψεις ενός αριθμού ενοικιαζόμενων  σε θέσεις τακτικού προσωπικού (χρησιμοποιώντας σαν μοναδικό κριτήριο επιλογής το πτυχίο ανώτατης σχολής). Η Διοίκηση αναγνωρίζει εμπράκτως αυτό που διαχρονικά υποστηρίζουμε, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τράπεζας, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις, έχουν υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση τη τράπεζα επί σειρά ετών, και η αξιοποίηση τους σε θέσεις τακτικού προσωπικού μόνο όφελος θα φέρει προς τη Τράπεζα.

Όμως η Διοίκηση αποφασίζει να πετάξει εκτός Τράπεζας, εργαζόμενους που την έχουν υποστηρίξει για χρόνια με πίστη και αφοσίωση. Εργαζόμενοι που εργάστηκαν μέχρι και 72 συνεχόμενες ώρες για να εξασφαλιστεί η  πορεία αυτής της Τράπεζας όταν οι συγκυρίες ήταν δύσκολες, επιβραβεύονται με τον χειρότερο τρόπο: την απόλυση. Η πίστη, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση πληρώνονται με τη καταγγελία της σύμβασης και τη πλήρη αδιαφορία για τον/την εργαζόμενο.

Με την ίδια χαρακτηριστική αδιαφορία αντιμετωπίζονται και περιπτώσεις νέων μητέρων. Για την Τράπεζα  η προστασία σταματάει αυστηρά στους 18 μήνες μετά τον τοκετό, στον 19ο μήνα η μητέρα απολύεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε μια Τράπεζα που τα οικονομικά μεγέθη ακμάζουν και ο κύκλος εργασιών αυξάνεται, η Διοίκηση αποφασίζει να στείλει στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους και συγχρόνως προτρέπει – δια των προϊσταμένων – τους εναπομείναντες να βάλουν πλάτη γιατί, μετά τις τελευταίες απολύσεις, ο φόρτος εργασίας αυξάνεται κατακόρυφα (!).

Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στις λογικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν νούμερα.

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το δικαίωμα μας, το δικό μας και των παιδιών μας, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Το Δ.Σ