Πανελλαδική στάση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 5/3

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλαδική στάση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 5/3
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), προκηρύσσει για την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Πανελλαδική Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 8:00 το πρωί και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και ταυτόχρονα καλεί όλα τα Μέλη της σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Βασ.Σοφίας 15-Αθήνα), στις 10:30 το πρωί.

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση Ζητημάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες Διατάξεις», που συντάχθηκε και προωθήθηκε στη Βουλή για ψήφιση, αιφνιδιαστικά και χωρίς τον παραμικρό διάλογο ή έστω και της κατ’ επίφαση διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα, περιλαμβάνει σωρεία δυσμενών διατάξεων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει εκφράσει την αντίθεση της στο Νομοσχέδιο και έχει ζητήσει την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, καθώς, πέραν των άλλων, η κυβέρνηση εκχωρεί αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού σε ιδιώτες (Τεχνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δόμησης) άμεσα ή έμμεσα, απαξιώνει συντονισμένα και με σχέδιο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εργαζομένων και την θεσμική εκπροσώπησή τους, εισάγει πρωτοφανής προβλέψεις στις κρίσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της Διοικητικής Ιεραρχίας ενώ αυξάνει σε επτά (7) τα χρόνια για μετάταξη, απόσπαση ή άλλη μετακίνηση των υπαλλήλων των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2019, όπως και των υπαλλήλων της προκήρυξης 3Κ.Δεν λύνει δε, κανένα από τα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων ή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει θέσει στην ηγεσία τουΥπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 8:00 το πρωί και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), στις 10:30 το πρωί διεκδικώντας:

  • Καμιά Ιδιωτικοποίηση, άμεση ή έμμεση, υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των τεραστίων ελλείψεων που παρατηρούνται σε υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων μέσω των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).
  •  Αξιολόγηση εργαζομένων με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου τους και τωνυπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Όχι στην συγκριτική -τιμωρητική αξιολόγηση που στόχο έχει μόνο την συρρίκνωση του ρόλου και του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Κρίσεις Προϊσταμένων που θα λαμβάνουν υπόψη τόσο τα αντικειμενικά κριτήρια όσο και την διοικητική εμπειρία των εργαζομένων και όχι μέσω«ελεγχόμενων» συνεντεύξεων.
  • Σεβασμός στην θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων.
    Απόσυρση της διάταξης για την επταετή παραμονή των εργαζομένων των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών που προσλήφθηκαν μέσω της Προκήρυξης 3Κ.
  • Διάταξη παραμονής στην εργασία των εργαζομένων της Προκήρυξης 3Κ/2018οι οποίοι απολύθηκαν μετά την έκδοση των αναμορφωμένων πινάκων διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π.
  • Καμία περικοπή στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
    Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017.
  • Ολοκλήρωση της διαδικασίας που εκκρεμεί για την τακτοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Τακτοποίηση των εργαζόμενων που απασχολούνται στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων μέσω Ε.Σ.Π.Α. για πολλά χρόνια.
  • Προστασία και αναβάθμιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Κατοχύρωση των Σ.Σ.Ε. που υπογράφονται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  • Εκσυγχρονισμός της Νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζόμενων.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την λειτουργία των «Καλλικρατικών» Δήμων που πρoέκυψαν από την διάσπασή τους(Δήμος Κέρκυρας, Βελβεντού Κοζάνης, Λέσβου, Σάμου) .Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν μία Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση του πολίτη και προς όφελός του. Μακριά από τα ιδιωτικά συμφέροντα που το μόνο που επιδιώκουν είναι το σίγουρο και εύκολο κέρδος.

Ο αγώνας είναι διαρκής και συνεχής αφού το κύριο μέσω για το ξεπούλημα των υπηρεσιών και στην συνέχεια την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των δημοτών είναι η εγκληματική απαξίωσή τους!!!