Θετικός ο υπ. Εργασίας στους 3 πυλώνες ασφάλισης ή σύστημα Πινοσέτ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θετικός ο υπ. Εργασίας στους 3 πυλώνες ασφάλισης ή σύστημα Πινοσέτ

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης συκοφαντούσε τους εργαζόμενους που σήμερα απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή. Συκοφαντούσε τους εργαζόμενους που διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις γ  αυτούς και τα παιδιά τους.

Χθες το απόγευμα όμως που παραβρέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προχώρησε όπως  διαβάζουμε στο ww.insurance-eea.gr στην » αναγνώριση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης και τη σημασία του κλάδου σε ένα πλήρως ενεργοποιημένο και σύγχρονο σύστημα λειτουργίας των 3ων Πυλώνων Ασφάλισης..»

Επίσης, διαβάζουμε ότι:

ανέφερε, ότι θεωρεί βασικό στοιχείο του εκσυγχρονισμού των όσων ισχύουν σήμερα στο σύστημα ασφάλισης, την περαιτέρω ενεργοποίηση του 2ου Πυλώνα για τον οποίο είχε από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός ξεκινήσει να μεριμνεί …. και …στο πλαίσιο αυτό  προτίθεται να νομοθετηθεί, η ενσωμάτωση της Ε. Οδηγίας για περαιτέρω ρύθμιση θεμάτων Επαγγελματικών Ταμείων, κάτι που θα ενισχύσει τη λειτουργία του 2ου Πυλώνα και την εξέλιξη των Τ.Ε.Α.

και επίσης ότι :

είναι θετικός απέναντι στον 3ο  Πυλώνα Ασφάλισης, θεωρεί πώς η κινητροδότησή του θα τον ενισχύσει και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του ρόλου που έχουν τα ατομικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά και υγείας προγράμματα.