Η ΠΟΘΑ συμμετέχει στην απεργία για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 18/2

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΟΘΑ συμμετέχει στην απεργία για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 18/2

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση όλων μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16), αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. στη συνεδρίασή του στις 13/2/2020 αποφάσισε ομόφωνα  τη συμμετοχή της στην 24ωρη Απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, που κήρυξαν το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα.

Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Υγεία.

Επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης.

Επαναφορά των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που ήταν στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Επαναφορά των μειωμένων ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στο θέαμα –ακρόαμα που πλήρωναν αυξημένο ασφάλιστρο (χορευτές, πνευστούς, ηθοποιούς, ηθοποιούς μελοδραματικού θεάτρου, τεχνικούς και μουσικούς θεάτρου).

Εγγύηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το Κράτος.

Επιστροφή των κλεμμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να εισπραχθούν τα πάνω από 17 δις που χρωστούν σήμερα οι μεγαλοεργοδότες.

Καμία μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Συμμετοχή στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. και των Συνδικάτων την ημέρα της Απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Σταδίου και Κοραή γωνία, μπροστά στον Κωτσόβολο) και ώρα 11:00.  

 Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ