Ιδού το προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδού το προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
  • Η κυβέρνηση διέρρευσε, Τετάρτη βράδυ, το προσχέδιο του πολυαναμενόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς και στις εισφορές μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.

Αναμένεται πλέον, η επίσημη ανάρτηση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, για δημόσια διαβούλευση. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με επιτελείο του υπουργείου, είχαν συνάντηση, στο πλαίσιο τής εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

Αφού έγινε ο μέχρι στιγμής απολογισμός των πεπραγμένων στο υπουργείο, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις κύριες κυβερνητικές δράσεις μέσα στο 2020. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στις δράσεις του 2020 βρίσκονται το «νέο ασφαλιστικό σύστημα», καθώς και το «νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης», δείχνοντας ότι στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ιδιωτική ασφάλιση.

 «Νομίζω ότι είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων, για το οποίο έχουμε μιλήσει αναλυτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έχουν ήδη αποδοκιμάσει κόμματα της αντιπολίτευσης.Ακολουθεί το προσχέδιο του νομοσχεδίου, όπως αναρτήθηκε στο Capital.gr:


ΠΗΓΗ: efsyn