Μήνυση των συλληφθέντων απεργών κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήνυση των συλληφθέντων απεργών κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ

Μήνυση σε βάρος του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για «ψευδή καταμήνυση» και παρακώλυση συνδικαλιστικής δραστηριότητας κατέθεσαν οι πέντε απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος τους.

Στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, όπου υποβλήθηκε η μήνυση των απεργών, παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, οι οποίοι συμμετέχουν ως μάρτυρες στο δικόγραφο.

«Δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που ήθελε να μπει στο κτίριο» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Φούκας, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζονται στους απεργούς και πρόσθεσε: «Αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της διοίκησης που από την πρώτη μέρα της απεργίας, που γίνεται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή τριμερούς σύμβασης, δημιουργεί προσκόμματα, απασχολώντας αναίτια και την αστυνομία».

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε απεργοί συνελήφθησαν αργά το απόγευμα χτες, στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ επί της Καρόλου Ντηλ, καθώς τους καταλογίστηκαν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή: ΑΜΠΕ