ΟΤΕ : Τεράστια τα κέρδη – Άρνηση για την υπογραφή ΣΣΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΤΕ : Τεράστια τα κέρδη – Άρνηση για την υπογραφή ΣΣΕ

Διαβάστε το οικονομικό-εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η D.T και τα όργανα της στον Ο.Τ.Ε και αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ στους εργαζόμενους με την ανοχή της Κυβέρνησης!

• Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στη σταθερή ΟΤΕ αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55%! Το μισθολογικό κόστος όμως όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά από το 2012 μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατά 55%!!!

• Το 2018 το μισθολογικό κόστος της Deutsche Telekom διεθνώς ήταν 20%. Στον ΟΤΕ όμως ήταν μόνο 15,6%! Δηλαδή, στον ΟΤΕ έχουν την υψηλότερη κερδοφορία απ’ όλες τις χώρες και πληρώνουν τους χαμηλότερους μισθούς από παντού! Για να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα στο μέσο εργασιακό κόστος της DT πρέπει να αυξηθούν κατά 30%!

• Τα λειτουργικά κέρδη από το 2012 μέχρι σήμερα, αυξήθηκαν κατά 88%!

• Ο μέσος όρος των κερδών της εταιρείας συνολικά σ’ όλο τον κόσμο είναι: Στην Ευρώπη 32,6%, στην Αμερική 27,6%, στην Γερμανία 39,7%… και στην Ελλάδα 41,2%!!!

• 1.000.000€ την ημέρα είναι τα κέρδη για την Deutsche Telekom, 1.665.524€ το χρόνο για τον πρόεδρο, 500.000€ για τον Γ. Διευθυντή και μόλις 580€ για τον μέσο εργαζόμενο στον ΟΤΕ.

• Όσο για την κοινωνία και τους χρήστες, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο ίντερνετ! Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο τραστ μεταξύ των 3 εταιρειών, COSMOTE-VODAFONE–WIND, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα πληρώνει τους χειρότερους μισθούς! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της περιβόητης απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών.

• Παράλληλα το κρυφό Business Plan της εργοδοσίας προβλέπει εργολαβοποίηση υπηρεσιών με δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις και απολύσεις.

Η εργοδοσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζόμενων. Χαρακτήρισε την προκηρυγμένη απεργία παράνομη και καταχρηστική και εμμένει στις θέσεις της. Παράλληλα τα ΜΜΕ θάβουν την απεργία και προπαγανδίζουν μόνο τις θέσεις της εταιρείας, ενώ η κυβέρνηση και το Υπ. Εργασίας αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας.”

Επιστροφή στην ….κανονικότητα!
Το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ στον ΟΤΕ αφορά όλους τους εργαζόμενους στην χώρα!

http://mixanodigoiose.blogspot.com/