ΟΜΕ – ΟΤΕ: Νέα απεργιακή συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ – ΟΤΕ: Νέα απεργιακή συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ

Μήνυμα αγωνιστικότητας και ενότητας έστειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, στην απεργιακή συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου γι’ ακόμη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της γερμανικών συμφερόντων πολυεθνικής, η οποία προσχηματικά αρνήθηκε τριμερή συνάντηση με τη γ.γ. του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.

Για την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζοντας τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι μαζικά κράτησαν τη σημαία ψηλά. Ζητήσαμε τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο και άμεση ήταν η ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου ορίζοντας την συνάντηση για την 31/12/2019 και ώρα 11:30 π.μ. Η Διοίκηση για άλλη μια φορά προσχηματικά αρνήθηκε τη συνάντηση, προκειμένου να προβεί σε απολύσεις των εργαζομένων. Παράλληλα ζητήσαμε συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου και στο αίτημα της διοίκησης της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκε άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, διά της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κας Άννας Στρατινάκη. Στη συνέχεια η διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Θέσαμε υπ’ όψιν τους την κατάσταση στον Όμιλο ΟΤΕ, παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και από την πλευρά τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Τρίτη 31/12/2019 και ώρα 10:00 στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, τον Συντονιστή του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γιάννη Τοπαλιάν και το μέλος της Γραμματείας Συνδικαλιστικού Χρήστο Γιαμπουράνη συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στη Βουλή, με μέλη του Προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ). Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που πραγματοποιεί έως και τις 12 Ιανουαρίου, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να μην πραγματοποιηθούν οι απολύσεις που έχει προαναγγείλει ο όμιλος και να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με διεύρυνση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον αγώνα τους, έδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας: «Οι απολύσεις στον ΟΤΕ δεν είναι συμπτωματικές, ούτε αποσπασματικές. Κινούνται στο έδαφος των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κορυφώθηκαν με τις προβλέψεις του “αναπτυξιακού” νόμου. Ενδεικτική είναι η κατάργηση της διάταξης για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, κάτι που διευκολύνει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Οι απολύσεις στον ΟΤΕ, η υποχρεωτική εθελούσια έξοδος και οι νέες εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗ, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όπου όλα τα δικαιώματα τα έχουν οι εργοδότες και όλες τις υποχρεώσεις οι εργαζόμενοι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σε αυτή τη νέα περίοδο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας να προστατευθούν και να διευρυνθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Οι θέσεις εργασίας και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πρέπει να διαφυλαχθούν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση».