Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ
  • Σήμερα Παρασκευή, 27/12 η απεργιακή συγκέντρωση στην Παιανία
  • Τη Δευτέρα 30/12 παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

«Το απόλυτο άγγιξαν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 23/12, τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων διαρκείας, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, με την Ομοσπονδία να προσθέτει πως οι εργαζόμενοι έδωσαν «με περηφάνια και αξιοπρέπεια δυναμικό παρών».

Κάνει λόγο για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ και κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση».

Μάλιστα, η ομοσπονδία, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 24/12, καταγγέλλει «τρομοκρατία και εκφοβισμό από γνωστά στελέχη της διοίκησης» καθώς και «ψευδείς καταγγελίες στην αστυνομία», ενώ στηλιτεύει τα «στοχευμένα δημοσιεύματα» που έχουν στόχο να κάμψουν τους εργαζόμενους και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι δράσεις των εργαζόμενων ως εξής:

– Την Παρασκευή, 27/12/2019 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία.

– Τη Δευτέρα  30/12/2019 και ώρα 10:00 προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 24/12, τονίζει ότι στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στον ΟΤΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αντικατοπτρίζει την μεγάλη κερδοφορία της επιχείρησης και την ακύρωση των προγραμματισμένων απολύσεων. Όπως επισημαίνει:

«Η συνεχής αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης (88% μεταξύ 2012 -2018) και τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη και μερίσματα για τους μετόχους, δεν μπορεί παρά να  συμβαδίζουν με καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι μετά το 2012 είδαν σημαντικές μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους.

Αντίθετα, η   διοίκηση  της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη  τις αντεργατικές  πολιτικές της κυβέρνησης  με τον περιορισμό  των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης,  αρνείται να συμφωνήσει στην υπογραφή  νέας 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης, που να αντανακλά την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης και να εγγυάται την προστασία από απολύσεις, ενώ συγχρόνως εμμένει  στην απόφαση να απολύσει τους φύλακες που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική “εθελούσια έξοδο”.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων και καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει  την επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας και να προχωρήσει άμεσα σε  διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων για την ικανοποίηση των αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων τους».

Πηγή: left.gr