ΣΥΔΑΠΤΤ: Συνεχίζουμε τον αγώνα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Συνεχίζουμε τον αγώνα
  • ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ στις 7:00 π.μ. στην είσοδο του κτιρίου της Οδού Πειραιώς 74

Συναδέλφισσες, -οι,

Με καθολική συμμετοχή στο κτίριο της οδού Πειραιώς 74 και με μηνύματα από άλλα κτίρια για αύξηση της συμμετοχής κύλησε η πρώτη από τις 24ωρες επαναλαμβανόμες απεργίες που έχει κηρύξει το Σωματείο μας.

Ενοχλημένη προφανώς από τη μαζική συμμετοχή και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων η διοίκηση της Icap Outsourcing Solutions κατέθεσε αγωγή εναντίον του Σωματείου ισχυριζόμενη ότι η απεργία είναι παράνομη (!).

Μετά από 50 περίπου απολύσεις εργαζόμενων μέσω Icap Outsourcing Solutions, Mellon Technologies και Action Line από την αρχή του καλοκαιριού, χωρίς αιτία, μετά από την συνεχιζόμενη απαξίωση της δουλειάς μας αφού δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση, καμία αύξηση στους μισθούς πείνας, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαβούλευση ή ενημέρωση στους εκπροσώπους του Σωματείου, δεν αφήνονται πολλές εναλλακτικές στον εργαζόμενο από το να προχωρήσει σε απεργία.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα, η εταιρεία και η Τράπεζα έδειχναν πνεύμα συνεργασίας και είχαν ανακληθεί απολύσεις, στις τελευταίες συναντήσεις είτε στο Υπουργείο είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν φάνηκε να υπάρχει αντίστοιχο πνεύμα διαλόγου.

Θεωρούμε πλήρως ανεπαρκή την επεξήγηση: «τελείωσε το έργο» με την οποία μας απαντά η Icap -αλλά και κάθε άλλη εταιρεία- όταν το Σωματείο ζητά ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα που οδήγησαν σε τέτοιες αποφάσεις. Ισχυρίζονται ότι τελείωσε το «έργο» όταν υποδιευθυντές της Εθνικής αναφέρουν στους εκπροσώπους του Σωματείου ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος δουλειάς. Ισχυρίζονται ότι τελείωσε το έργο όταν στο αμέσως επόμενο διάστημα από τις απολύσεις κάνουν νέες προσλήψεις (από άλλη εταιρεία) για να καλύψει το κενό του συναδέλφου που απολύθηκε. Φέρνουν σε απόγνωση τους υποδιευθυντές της Εθνικής, οι οποίοι καλούνται να ολοκληρώσουν τα projects με νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους που χρειάζονται εκπαίδευση εξαρχής.

Ζητάμε να σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, να δώσουν τις απαντήσεις που ζητάμε, να μας ενημερώσουν για το επιχειρηματικό τους σχέδιο – αν υπάρχει.

Στο έγγραφο της αγωγής η ICAP Outsourcing Solutions επίσης ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε το Σωματείο να ορίσει προσωπικό ασφαλείας: «το αναγκαίο προσωπικό για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της επιχείρησης και την πρόληψη καταστροφών και ατυχημάτων». Εμείς ρωτάμε ποιες εγκαταστάσεις θα φύλαγε το εν λόγω προσωπικό ασφαλείας, τις εγκαταστάσεις της τράπεζας; Επειδή αυτό είναι τόσο παράλογο όσο ακούγεται ο νομικός σύμβουλος της Icap Outsourcing Solutions κατά την ακροαματική διαδικασία άλλαξε τη διατύπωση από ασφάλεια των εγκαταστάσεων σε «ασφάλεια του έργου» (!).

Περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, στον οποίο ήρθαν να συνδράμουν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ (Ομοσπανδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας), ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) και πρόεδροι και μέλη ΔΣ Αβάθμιων σωματείων.

Ψηφίσματα συμπαράστασης λάβαμε από

1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ΠΟΘΑ

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, ΠΟΕ

3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελματικών Κλάδων

4. Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας ΟΑΣΕ

5. Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

6. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας – Γιανιτσά

7. Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, ΣΕΥΤΠΕ

8. Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα – προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata

9. Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Ασφαλιστικής

10. Σύλλογος Εργαζομένων στην Icap Outsourcing Solutions

11. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής

12. Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής

13. Σωματείο Εργαζομένων στο ΙΑΣΩ

14. Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

15. Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα, την Ψυχαγωγία, τον Πολιτισμό

16. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο

17. Σύλλογος Εργαζομένων στην Estee Lauder & Σαράντης

18. Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π.

19. Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ/ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ στις 7:00 π.μ. στην είσοδο του κτιρίου της Οδού Πειραιώς 74

ΤΟ Δ.Σ