H ΕΑΚ Ιδ. υπαλλήλων για τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” (Οκτώβριος 2019)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο H ΕΑΚ Ιδ. υπαλλήλων για τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” (Οκτώβριος 2019)

Αποτελεί μάλλον κακόγουστο ανέκδοτο του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, μιλά για «θετική δυναμική που ξεκίνησε από το 2013, χρονιά πρώτης ουσιαστικής σταθεροποίησης και ανάκαμψης της αγοράς εργασίας και φαίνεται πως έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για μια νέα φάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας»!!

Και τούτο διότι, τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2019 της «Εργάνη», αποκαλύπτουν τη ραγδαία χειροτέρευση του ισοζυγίου απασχόλησης, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ απολύσεων, που παραδοσιακά εμφανίζονταν το Φθινόπωρο με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, τον φετινό Οκτώβριο, το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” κατέγραψε το πλέον αρνητικό ρεκόρ μετά το 2001, καθώς χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα για 3ο συνεχόμενο μήνα οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά οι νέες προσλήψεις με πλήρες 8ωρο υποχώρησαν στο 37,24% και οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στο 62,76%.

Τέλος, σε συνολικό επίπεδο, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019 έχουν δημιουργηθεί 161.869 νέες θέσεις εργασίας, που είναι κατά 6.413 λιγότερες από τις 168.282 που είχαν πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ποιους κοροϊδεύει άραγε ο κ. Υπουργός?