Τα εργατικά ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα εργατικά ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα

ΕΑΚ: Σχετικα με το θανατηφορο εργατικο ατυχημα στη ΛΑΡΚΟ

 

Άλλος ένας εργαζόμενος, πατέρας 3 παιδιών, σκοτώθηκε από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο χώρο της χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα και προστέθηκε στη μακρά και μακάβρια λίστα των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας.

Είναι ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικά άθλιες συνθήκες εργασίας, την εργασιακή εντατικοποίηση – υπερεκμετάλλευση και την τραγική έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο σχεδιασμό και στη λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, το οποίο συνοδεύεται από την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό έγκλημα, όπου οι κυβερνητικές και οι εργοδοτικές ευθύνες είναι τεράστιες, χωρίς σχεδόν ποτέ να λογοδοτεί κάποιος υπεύθυνος.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική ενίσχυση και δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, ώστε να περιοριστεί δραστικά η αδιαφορία και η ασυδοσία των εργοδοτών, που ενισχύθηκε καθ όλη τη μνημονιακή περίοδο και συνεχίζεται χωρίς να συμβαίνει τίποτε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου, που απαιτούν τον πλήρη έλεγχο των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι απλά δυστυχήματα, είναι εγκλήματα!

Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη!