Ιδιοκτησιακή αντίληψη του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδιοκτησιακή αντίληψη του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Αποκλείει εκδικητικά από την Ακαδημία της Εργασίας

Απολυμένη Συνδικαλίστρια

 Η ΕΑΚ καταγγέλλει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που όπως φαίνεται έχει να αρχίσει διαμορφώνεται στο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, εκ μέρους της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα της ΠΑΣΚΕ, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά αποκλείει από την Ακαδημία της Εργασίας γυναίκα συνδικαλίστρια και μάλιστα πρόσφατα απολυμένη για εκδικητικούς λόγους, από τον πασίγνωστο εργοδοτικό Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Π. Μαγαλιού, ένα Ε.Κ. που ως γνωστόν το έχει προ πολλού μετατρέψει σε ιδιωτικής χρήσης μαγαζί.

Μάλιστα, δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνος για να διαπιστωθεί τελικά ότι η όλη εκδικητική συμπεριφορά αυτής της ντροπής του συνδικαλισμού, δηλαδή του Προέδρου Π. Μαγαλιού, που τον οδήγησε στην απόλυση της εργαζόμενης μετά από μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, είχε ως τελικό στόχο να προσλάβει ως υπάλληλο στο Ε.Κ. Κομοτηνής τον φίλο του και Ταμία του Ε.Κ. (!!), παρότι η δικαστική διένεξη με την εργαζόμενη δεν έχει τελεσιδικήσει εν αναμονή της εκδίκασής της από το Εφετείο.

Άλλωστε, την όλη υπόθεση και την άδικη – εκδικητική συμπεριφορά του Μαγαλιού προς την εργαζόμενη, η ΕΑΚ την έχει αναδείξει επανειλημμένως με τεκμηριωμένες ανακοινώσεις και στοιχεία.

Τώρα, η εκδίκηση συνεχίζεται, και τη σκυτάλη να την αναλαμβάνει δυστυχώς το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, το οποίο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και παρεμβάσεις του για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην εκπαίδευση –κατάρτιση, για καταπολέμηση του bulling στους χώρους εργασίας, για ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στα συνδικάτα κλπ, υπακούει χωρίς δεύτερη κουβέντα στις «άνωθεν» εντολές για να αποκλειστεί η εργαζόμενη / συνδικαλίστρια από τα προγράμματά του και μάλιστα στα μουλωχτά, χωρίς καμιά ενημέρωση των παρατάξεων που  υποτίθεται ότι συμμετέχουν στη λειτουργία του.

Με τον τρόπο αυτό το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, γίνεται τώρα και το ίδιο (ως μη όφειλε) εμπλεκόμενο μέρος ενός «εσω-συνδικαλιστικού» προβλήματος, που εν τέλει καταβαραθρώνει όλες του τις αρχές με τις οποίες κτίστηκε: αξιοπιστία, διαφάνεια, ισότητα, αλληλεγγύη, κανείς αποκλεισμός από την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις οποίες έχει καθήκον να διασφαλίζει η Διευθυντική ομάδα του.

Η υπόθεση του αποκλεισμού της συναδ. Ρϋίας Πατσατζή από το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Η ανοχή, η κάλυψη και η υλοποίηση των εκδικητικών επιθυμιών «ανθρώπων» που το όνομά τους ντροπιάζει το συνδικαλισμό και μάλιστα από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ, απαξιώνει ακόμα περισσότερα τα συνδικάτα και τους επιμορφωτικούς οργανισμούς τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αποκλεισμού της συναδ. Ρ. Πατζατζή από την Ακαδημία της ΓΣΕΕ.