Καταγγελία: Εργοδότες δεν άφησαν μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία: Εργοδότες δεν άφησαν μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές

Εργαζόμενοι μαθητές που φοιτούσαν στο εσπερινό ΓΕΛ Χανίων και επρόκειτο να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις δεν κατάφεραν να διαγωνιστούν καθώς οι εργοδότες όχι μόνο δεν τους έδωσαν άδεια αλλά δεν τους διευκόλυναν καν με τις βάρδιες.

Την καταγγελία έκανε με ανάρτησή της, η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, Ευαγγελία Σαρρή στο Facebook:

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές.

 

Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις.

 

Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια.

 

Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση.

 

Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ…Ντροπή!» αναφέρει στην ανάρτησή της.

 

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων,είπε από τους 7 υποψηφίους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, μόνο δύο κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην συμπεριφορά των συναδέλφων των μαθητών, οι οποίοι δεν διευκόλυναν τους υποψήφιους, προκειμένου να γίνει αλλαγή βάρδιας και να μπορέσουν να εξεταστούν.

 

Την οργή του για το περιστατικό εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννης Μανωλικάκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και μαθητές, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι θα ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας.

 

«Ως Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εκφράζουμε την ντροπή μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Για το γεγονός ότι δεν άφησαν τους συναδέλφους που πάνε σχολείο όλο αυτό το διάστημα, να έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν . Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι ντροπή και αίσχος. Το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι . Θα έρθουμε σε επαφή και με την Επιθεώρηση Εργασίας και από Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα. Επαναλαμβάνω είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

 

Με πληροφορίες από neakriti/ΕΡΤ/ LIFO