ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ&ΑΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ&ΑΕ

Συνάντηση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής υπό τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη και τον Γραμματέα του Τομέα Εργασίας Χρήστο Μέγα στο πλαίσιο της δράσης του ΕΚΑ για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων που έθεσε το προεδρείο του ΕΚΑ. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Γιώργος Μυλωνάς και ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Κουλούρης, ο Αν. Γεν. Γραμ. Παναγιώτης Κουλουμπαρίτσης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΑ Νίκος Πλέσσας και Ηλίας Κόκκαλης, τόνισαν τα προβλήματα της ανεργίας που πλήττει το Λεκανοπέδιο της Αθήνας αλλά και της ανάγκης θεσμοθέτησης του Φορέα Ασφάλισης Επαγγελματικού Κινδύνου. Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την πρόληψη σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, που στόχο έχουν την προστασία των εργαζομένων.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε τις θέσεις του τονίζοντας την ανάγκη προώθησης στη Βουλή ενός «παρατηρητηρίου» για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασίας καθώς και την ανάγκη νομοθέτησης για έναν φορέα επαγγελματικού κινδύνου. Επιπλέον δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση του βασικού – εισαγωγικού μισθού μέσω της ΕΓΣΣΕ χωρίς υπουργική απόφαση καθώς και τη διατήρηση και ενίσχυση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συνεχίσει τις επαφές του με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καθώς και με φορείς προκειμένου να αναδείξει το μείζον ζήτημα της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.