ΕΚΑ: Στήριξη του αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: Στήριξη του αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει έμπρακτα το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου – υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) στην προσπάθειά του να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας ακάθεκτη τις ιδιωτικοποιήσεις προχωρά τώρα και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Α.Ε., αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλες αυξήσεις τιμών για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ θίγει και τα συμφέροντα των εργαζομένων με την «εργολαβοποίηση» στη ΔΕΠΑ Α.Ε. να αγγίζει ποσοστό 70%.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της διοίκησης της ΔΕΠΑ, απέναντι στο ΕΚΑ και το Σωματείο, αρνούμενη το αίτημά μας για συνάντηση και καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας σε ετοιμότητα, για την έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στο φυσικό αέριο που παλεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Το ΕΚΑ δηλώνει ρητώς ότι αν η διοίκηση της ΔΕΠΑ Α.Ε. επιθυμεί να ακολουθήσει το δρόμο της αδιαλλαξίας, για να εμποδίσει τις διεκδικήσεις μας, το συνδικαλιστικό κίνημα χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα, είναι σε θέση να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό και να ανεβάσει το βαθμό συσπείρωσης των εργαζομένων εκεί όπου χρειάζεται να δοθεί μια δυναμική απάντηση.