ΕΚΑ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που προχωράνε στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Τώρα αποκαλύπτεται γιατί τόσα χρόνια η πολιτική που ακολουθούσε το υπουργείο Μεταφορών μόνο στην απαξίωση των συγκοινωνιών οδηγούσε.
Με την τροπολογία, που αιφνιδιαστικά κατέθεσε ο υπουργός το βράδυ της Τρίτης 2/10, και καμουφλαρισμένη στο νομοσχέδιο για τη δήθεν ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, εκχωρείται αστικό έργο αποκλειστικής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ καθώς και σε ιδιώτες.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, ο υπουργός έχει τη δυνατότητα «προκήρυξης διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης δημόσιας αστικής οδικής μεταφοράς επιβατών» με σκοπό –σύμφωνα με τον υπουργό- την «αλλαγή σελίδας» και την «ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας».
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας ώστε να πάψει ο εμπαιγμός των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού. Αντ’ αυτού επιβάλλεται ο υπουργός Μεταφορών και η κυβέρνηση να προωθήσουν μέτρα που θα επιλύσουν τα προβλήματα της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και όχι να επιτρέψουν τη διείσδυση ιδιωτών που μόνο στόχο έχουν την κερδοφορία μέσω της αύξησης του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες.
Το ΕΚΑ δηλώνει ρητώς ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις όποιες κινητοποιήσεις εξαγγείλουν οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις.