ΣΕΥΤΠΕ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΜΕ ΘΕΜΑ: « Είναι ξεπερασμένο το 8ωρο; ΑΠΟΨΕΙΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΜΕ ΘΕΜΑ: « Είναι ξεπερασμένο το 8ωρο; ΑΠΟΨΕΙΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΜΕ ΘΕΜΑ:

« Είναι ξεπερασμένο το 8ωρο;

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 16:00 μ.μ, στα γραφεία της ΟΤΟΕ, στη Θεσσαλονίκη   

orario

«Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

                                                                                                                                            Απόσπασμα από το ποίημα «Φοβάμαι» – Μ. Αναγνωστάκης

 

Παρατήρηση 1η: Και ενώ η παρέμβασή μας για την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια της Τράπεζας Πειραιώς, επιφέροντας εξελίξεις συνολικά στον κλάδο, δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε στους όψιμους ντελάληδες της εργατικής νομοθεσίας και … «υπερασπιστές» του κλαδικού ωραρίου, του ΣΕΤΠ. Τους απαντούν καθημερινά οι συνάδελφοι, που επί τόσα χρόνια στα θέματα των συνθηκών εργασίας, της προστασίας του νομίμου ωραρίου και της εξάντλησης των κανονικών αδειών τούς έβλεπαν να … κοιτούν τη Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Πετροπούλου, που κοιτούσε … την Πετροβασίλη! 

Παρατήρηση 2η:Σκόπιμα αφήσαμε να παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα, περιμένοντας την οφειλόμενη αντίδραση του ΣΕΤΠ στην αποτύπωση του επιδόματος ξένης γλώσσας με αστερίσκο (*) και στον χαρακτηρισμό του σε «οικειοθελή παροχή ελευθέρως ανακλητή», στην τελευταία μισθοδοσία.

Μάταια! Οι γνωστοί υπερασπιστές των … «μονομερών παροχών» και των συμψηφισμών ούτε καν διανοούνται να υπερασπιστούν ακόμη και την επιχειρησιακή ρύθμιση. Αναμένουμε έστω και την τελευταία στιγμή να μας εκπλήξουν ευχάριστα αντιδρώντας έστω και μία φορά, όπως και από το Ανθρώπινο Δυναμικό να αποκαταστήσει άμεσα αυτήν την αδικαιολόγητη παραφωνία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτονόητο είναι ότι από πλευράς μας θα προσφύγουμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας από κοινού με τον Ενωτικό Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Μακεδονίας – Θράκης) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Είναι ξεπερασμένο το 8ωρο; (7,5ωρο για τους τραπεζοϋπαλλήλους). Απόψεις & θέσεις για το μέλλον της εργασίας».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χάρης Αθανασιάδης, Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) και ο Θάνος Βασιλόπουλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε).

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, και ώρα 16:00 μ.μ, στα γραφεία του Νομαρχιακού παραρτήματος της ΟΤΟΕ (Βασιλέως Ηρακλείου 32 – 7ος όροφος).

Λίγα λόγια εισαγωγικά για την εκδήλωση

«… Με αφορμή την πρόσφατη υπερψήφιση από την Αυστριακή Βουλή νομοσχεδίου, με το οποίο θεσπίζεται η δωδεκάωρη ημερήσια απασχόληση, επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα εάν και κατά πόσον βρισκόμαστε εν μέσω διαδικασιών ανατροπής ιστορικά κατοχυρωμένων συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Είναι άραγε μία από τις εμβληματικότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, η οκτάωρη εργάσιμη ημέρα, «ξεπερασμένη», όπως ορισμένοι σπεύδουν να δηλώσουν;… »

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε πολύ όπως μας αποστείλετε συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση (δείτε εδώ) σε μία από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

§   BebenisE@piraeusbank.gr

§   GiliasI@piraeusbank.gr

§   kitsouch@piraeusbank.gr

§   Abatisd@piraeusbank.gr

§  NikolaouMarina@piraeusbank.gr

ή εναλλακτικά στο fax του Συλλόγου 216 7005404, προκειμένου να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου  216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245.

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                  

                                                                                         Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

                                                                                  Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

                                                                             Μπεμπένης Εμμανουήλ                        Γοίλιας Ισίδωρος